Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

2 responses to “AirPlay; een AirPlay speaker te duur? Gebruik AirPort Extress”

 1. Cabriol@

  Goedemorgen Sjeltur,
  Mooie tip, die Airport Xpress. Als nadeel van een actieve speaker ervaar ik dat je dan nog steeds een monogeluid hebt. Tenzij je ook een tip hebt waarmee je een stereogeluid uit een enkele actieve speaker krijgt?
  Ik heb dat jaren geleden opgelost door een speakerset die bij een oude windhoosmachine hoorde, 2 kleinere boxjes met tweeters en een woofer met ingebouwde versterker aan elkaar te schroeven, dus naast de wooferkast links en rechts de kleine boxjes gehangen. Stekker erin, de set met een jackplug met langere kabel (kan dus de Airport Xpress op aangesloten) en spelen maar.
  Het ziet er alleen niet errug professioneel uit. Mijn argument destijds was dat het stereo was en goedkoop.
  Dus als jij een alternatief weet?

 2. Sjeltur

  Hoi Cabriol@,
  Tja – uit een enkele speaker blijf je dat natuurlijk hebben. Zelfs jouw opzet van ‘links en rechts aan een woover’ blijft beperkt stereo.
  MAAR; zo’n enkele speaker heeft wel stereogeluid. Bijvoorbeeld mijn nieuwe Libratone heeft speakers de verschillende kanten op staan. En je kunt het ‘bijsturen’ met een app; door aan te geven of hij tegen een muur staat en of er aan de zijkanten ook nog ‘botsingen’ zijn. Zie ook http://cdn-static.zdnet.com/i/story/70/00/006118/original/libratonezipp13.jpg

  Maar ja – het geluid komt natuurlijk niet echt van rechts en links; daarvoor zullen speakers echt verspreid moeten staan. MAAR ik denk zelf dat je met dit soort speakers ook meer spreekt van ‘ruimtelijk en vol geluid’.
  En dat kunnen de duurdere speakers ZEKER wel!

  Daarbij; je zit niet vast aan een enkele speaker – bijvoorbeeld de Harman Kardon Soundsticks (tegenwoordig wireless) zijn ook wel HEEL mooi!

Reageer