Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

33 responses to “[AppleTV] Stream, via Airvideo, naar je Apple TV”

 1. Anneke

  Airvideo maar eens aangeschaft. Installatie was zeer eenvoudig. Het voordeel voor mij is niet zo groot tot nu toe. Films zette ik altijd direct om via handbrake om ze op de ipad mee te kunnen nemen en in bed te kunnen kijken.
  Zo kon ik ze ook direct streamen naar apple tv zonder dat de Imac aanstaat .Het is natuurlijk wel handig als je erg veel films hebt en geen zin hebt om ze te converteren. Zolang ik nog 20 films op de ipad kwijt kan zal ik airvideo denk ik niet zo vaak gebruiken. Of zie ik nog iets handigs over het hoofd?

 2. kristof

  airvideo is zalig, maar als je op vakantie gaat, waarom zou je al je films gaan omzetten naar mp4 formaat terwijl je perfect divx op de ipad kan afspelen ?
  wat ik wel wil weten over de apple tv. Werkt het echt perfect met streaming video? zoals mkv files, blijven die constant spelen of moet die van tijd laden?
  Ik zou heel graag een apple tv kopen. Hoe is het met spelletjes spelen? gaat dit ook goed?
  Ik had eerst WD HD TV, maar ik vond het vervelend om altijd mijn hd enz te verhuizen naar de TV, ik wil alles draadloos, en daarvoor zou apple tv misschien ideaal zijn ?

 3. Sjeltur

  Het omzetten naar m4a is toch meer een gewoonte geworden.
  Want je hebt gelijk; dat kan ik ook met Azul en diverse andere spelers die ik op mij iPad heb staan!
  Enige reden die ik kan bedenken, maar bij mij is het dus ‘gewoonte’ zou zijn; films gemaakt voor formaat iPad kunnen kleiner zijn…, wau ruimte scheelt!

  Apple TV heb ik bekabeld; misschien dat anderen je kunnen vertellen hoe het wireless gaat.
  Op zich moet dat geen probleem zijn; want ja-AirVideo (op je pc) zet de file om naar m4a, want dat is het enige wat je Apple TV aankan.
  Nu begin ik me wel af te vragen hoe AirVideo het doet….
  – je geeft commando met iPad…. (wireless)
  – computer zet het om naar m4a
  – stuurt hij het nu rechtstreeks naar de Apple TV
  OF stuurt hij het naar de iPad en dat de iPad het weer door stuurt naar Apple TV

  Dit weet ik dus even niet.

  Ik heb zelf geprobeerd om Real Racing 2 HD te spelen op de tv, dat ging dus met HEEL VEEL hapering…. Dat viel me erg tegen!
  Wel zet hij het mooi om naar full screen.
  Ook je iPad desktop naar tv mirroring viel me erg tegen. Maar misschien moet ik mijn tv dan even anders instellen….

  Voor mij is het echt een ideaal apparaat! Dat staat vast!
  Ondanks min (1x gespeeld) slechte ervaring met Real Racing 2 HD.

 4. Karin

  Hi Sjeltur,

  ik heb me suf geoogled, maar heb nog op 1 vraag geen antwoord, tenminste niet een antwoord dat ik begrijp 🙂
  Sommige Avi films die ik download, hebben geen (ingebakken) ondertitels. Ik weet dat je bijv naar ondertitel.com kunt gaan en daar het ZIP bestandje kunt downloaden.

  Maar dan…….Hoe kun je ervoor zorgen dat je met Air video (inderdaad geweldig programma!) die ondertitels meeneemt? Als dat uberhaupt mogelijk is graag een stap voor stap uitleg voor blondies.

  Ik zou je erg dankbaar zijn.

  1. Karin

   Thnx, ik ga t proberen!

 5. Joop Leurs

  Hoi Sjeltur,
  Ik kan films afspelen via VLC op mijn MAC via Airparrot en Appletv-3 naar mijn Philips HD-TV. Dit gaat niet vlekkeloos omdat er haperingen optreden.
  Begrijp ik nou goed dat ik films via mijn IPad (3) kan afspelen?

  Ik ben eigenlijk een gewone gebruiker.

  MVG Joop

 6. Peter

  Hoi,

  Ik heb mkv bestanden op de pc staan en stream ze naar mijn ipad via ‘play with live conversion’ Ik zet een vinkje bij het ondertitelbestand op de ipad onder subtitels. Toch lukt het me niet om de ondertitels in beeld te krijgen. Bij geen enkele film of serie. wat zie ik over het hoofd of doe ik fout?

  Alvast hartelijk dank.

  Peter

 7. Sjeltur

  Heel raar – ik doe ook ALTIJD met ondertitels – en dat gaat dan met een *.srt file erbij. werkt bij mij perfect. Heb je al een andere file dan een MKV geprobeerd?

  Ik zet deze even in mijn agenda en ga vanavond even thuis kijken of ik/we iets over het hoofd zien. Dus – ik hoop vanavond nog bij je terug te komen.

 8. Peter

  Ik zal vanavond eens een andere file proberen. Tot nu toe inderdaad alleen mkv geprobeerd. Maar dat is mijn meest gedownloade file…
  Tot vanavond 🙂

 9. Peter

  Ik heb nu ook avi en divx en xvid files geprobeerd met losse ondertitels. Ondertitels (.srt) met exact dezelfde naam en in dezelfde map staan. Vind de ondertitels in preview en vink het aan. Toch bij geen enkele file is de ondertitel te zien tijdens de film/serie. Alleen bij divx/xvid met ingebakken subs zie ik de ondertitels verschijnen. Iemand vertelde me dat ik in Air Video tijdens het afspelen een swipe bewegeging van boven naar beneden of vise versa kan maken en dan de optie subtitels krijg. En bij een beweging van links naar rechts de optie over het geluid naar voren haal. Bij mij werkt ook dit niet!
  Hoe o hoe kan dit toch?

 10. Sjeltur

  Peter – ik kom niet echt verder.
  Ik heb een nieuwe folder op mijn computer gemaakt voor AirVideo server, die er naar toe gewezen. In die folder 1 film met 1 srt file (gelijke namen).
  AirVideo NIEUW op mijn iPad Mini gezet, NIETS aan de instellingen gedaan.

  Ik zoek de film op, druk op ‘Play with conversion’ en ik speel hem af, incl. ondertiteling.

  Maar; wat ‘vink jij aan’…??
  EN; in Global Setting – is een optie ‘Allow H.264 Video Passthrough => die heb je toch niet aan staan – want die werkt niet met ondertiteling.
  En die swipes – dat werkt in sommige andere apps, volgens mij niet in AirVideo.

  1. Peter

   Yes yes yes dat was het…. had dus ”Allow H.264 Video Passthrough” wel aan staan.
   Uitgevinkt en voila daar zijn de ondertitels.

   Sjeltur ik bedankt je hartelijk voor je medenken!! 🙂

   Heb ik nog wel een vraagje, mappen met vob files zijn niet af te spelen zeker? Als ik op de map VIDEO_TS klik dan verschijnen verschillende VOB-files waarvan bij sommigen (waarschijnlijk degene waar de menu’s instaan) invalid staat.

   Grtz Peter

 11. Sjeltur

  Heel mooi! Want ik was het toch echt even kwijt…..
  Ik vond het zo’n leuk doorzichtig programma – gelukkig is dat nog steeds zo…..

  Maar klopt – als het goed is speelt AirVideo alleen de video VOB files. Hij kan jammer genoeg geen menustructuur aan. En voorzover ik het kan zien – heeft de maker ook geen plannen om dat er bij in te zetten.

 12. Peter

  Ah ok dan zal ik voorlopig geen dvd5 meer downloaden.
  Nogmaals bedankt!

 13. Sjeltur

  Peter – nog even, misschien, een tip.
  Een DVD kun je gaan recoden – met bijvoorbeeld Handbrake – naar juiste formaat, met eventueel al de ondertiteling ingebakken.

  Kijk hiervoor maar eens bij;
  https://mijnipad.net/filmsseries-op-je-ipad-zetten-1-2/

 14. Dorian

  Beste allen,

  Ik heb een oude macbook, een i pad en een apple tv en i phone. Nu wil ik via airvideo welke ik op mijn macbook heb gezet films kijken op de apple tv 3. Ik heb een app op mijn i phone gezet. hij herkent de films maar er staat achter de film invalid. En ik kan deze dus niet afspelen. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen??

  mvg,
  Dorian

  1. Peter

   Laad je soms een VIDEO_TS map? Die bestanden kan ie niet lezen. Je moet .mkv bestanden of divx bestanden laden.

 15. Dorian

  Bedankt voor jullie reactie. De films zijn compleet en kan ik gewoon afspelen op mijn macbook. Het zijn allemaal divx films.

 16. Dorian

  Kan het te maken hebben met mijn macbook? Die van mij is al oud ( het is nog een witte ) weet niet precies hoe oud maar ik denk van 2009.

 17. Dorian

  Heb het net nog even getest. Ik heb ook een mpg bestand op mijn mac staan en deze speelt hij wel af. Als ik een divx film aanklik krijg ik de tekst: no video stream found in file en dan daar onder: This video can not be played directly. You need to convert it first. Bedankt alvast voor jullie reactie!

 18. Dorian

  Ja ik ben bang dat ik een nieuwe mac book nodig heb! hahah
  Bedankt voor je moeite!

  Groetjes Dorian

 19. Sjeltur

  Die versie downloaden helpt niet? 2.4.3?
  https://s3.amazonaws.com/AirVideo/Air+Video+Server+2.4.3.dmg

 20. Dorian

  @Sjeltur, Ik kan je wel zoenen!!!! Ik had niet door dat je een andere versie bedoelde en dankzij je laatste berichtje wel.. ik heb het geprobeerd en hij doet het nu!! Super! Dank je wel!!!

  Gr Dorian

 21. Jelle

  He Hallo,

  Ik weet niet of deze post nog actief is, maar ik het een klein probleem met air video. Als ik ze op mijn telefoon afspeel, zie ik de ondertiteling, zodra ik echter stream naar mijn apple tv is daar geen ondertiteling te zien. Ik heb ‘bijschriften + ODS’ aan en uit geprobeerd, maar geen succes.

  Enig idee?

  Air videoserver: 2.0.0
  app versie: 2.0.1

Reageer