Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

87 responses to “Apps verwijderen op je iPad (en sommige NIET)”

 1. Linda

  Heel erg bedankt voor de tip!!!!!!!!

 2. Surya

  Ik krijg de zaak wel aan het trillen, maar heb bij mijn Apps linksboven (nergens) een kruisje staan. Het enige wat ik met die trillende Apps kan is ze verplaatsen. What to do?
  Groetjes, surya

 3. Surya

  Ooooooohh, idd het lag aan de beperkingen. Thanks so much!

 4. Mootje

  Hoe verwijder je game center, want als ik de app ingedrukt houd dan verschijnt er geen zwart kruisje boven. Mijn beperkingen zijn wel aan.

 5. Lisa

  ik heb sinds kerst een ipad.
  en ben vorig weekend naar Centerparcs geweest nu dat ik terugben kom ik erachter dat : safari , de appstore & itunes van mijn ipad zijn verwijderd ze zijn nergens te vinden ook als ik bij zoek kijk terwijl je die 3 dingen niet kunt verwijderen hoe krijg ik ze terug? en resetten wil ik niet want ik heb voor 30 euro uitgegeven aan spelletjes.

 6. Leana

  Mijn apps op mijn iPad blijven op laden staan en ik kan ze ook niet verwijderen. Wat moet ik doen?

 7. Leontien Bleeker

  Zijn de apps wel definitief verwijderd als je het kruisje indrukt of blijven ze op de achtergrond aanwezig en nemen dus zodoende ruimte in beslag?
  Het valt me op dat bij de apps die ik gekocht heb en weer verwijderd het woord “installeer” blijft staan.

 8. Sam

  Merci! Hier was ik naar opzoek 🙂

 9. Deboyser

  Hoe verwijder ik foto’s die met fotostream zijn genomen door iCloud te hebben geïnstalleerd op mijn iPhone en zo op mijn iPad komen maar kan ze daar niet verwijderen

 10. Andres

  ik wil Apps verwijderen op mijn iPad hoe moet ik dat doe?

 11. Marjan

  Hoi ik heb zojuist mijn eerste app’s verwijderd dankzij bovenstaande tips. Super! Dank juliie

 12. Marianne

  Foto’s uit fotostream halen lukt als je de icloud optie dus uitzet. Dan krijg je de melding of je de foto’s wilt verwijderen. Daarna kan je eventueel de icloud weer aanzetten.

 13. Erik

  Ik probeer ook apps te verwijderen. dit lukt niet dus ik zoeken naar “beperkingen”om deze uit te zetten. Kan ik “beperkingen” toch niet vinden!
  Deze zou toch gewoon onder Instellingen en dan Algemeen moeten staan?

 14. Cees

  Weet iemand ook hoe ik ze kan verwijderen uit de Aankopen. Ik probeer een App en verwijder dat ding als het voor mij niks is. Maar dan blijft die App wel bij de aankopen staan. Hoe krijg ik daar weg.

 15. Gianne

  ik heb een ipad 2 showroommodel. Nu heb ik me zo nooit geergerd aan al die apps die er al opstonden. Maar ik wil ze er nu toch wel afkrijgen. Krijg mijn apps namelijk niet aan het wiebelen, dat doen ze NIET.. Ik denk dat dit te makne heeft met dat het een showroommodel is geweest, kan het nergens terugvinden. Kan iemand mij please helpen???

 16. Ijon

  Bij mij willen de apps ook niet trillen. Bij aankoop stonden er ook allerlei apps op die ik wilde verwijderen. Wil bovenstaande tip uitproberen maar kan in algemeen nergens “beperkingen”vinden??

 17. Gianne

  nee ik heb geen beperking code…. kan ook echt niet berperkingen vinden bij algemeen.. niet in landscape..
  Nog meer tips? adviezen….

 18. Gianne

  heb screenshot gemaakt, maar kan deze niet plakken in deze discussie. Kan ik mailen? Heb geen mailadres (alleen no reply)..

  1. Cindy

   Is het gelukt ondertussen?? Ik heb hetzelfde probleem denk ik, geen beperkingen… Ben benieuwd.

 19. Gianne

  nee, nog niet.. ben aan het wachten op antwoord van sjeltur!
  …..maar die is op kleine roadtrip. Misschien dat hij terug is..??!!

 20. Sjeltur

  @Gianne – ik zie nu, tot mijn schrik, dat mijn antwoord op jouw email nooit is verstuurd…. 🙁 deze staat nog in mijn ‘concepts’ email.
  Enige oplossing die ik nog had; het restore van je iPad…., maar ik weet natuurlijk niet zeker of dat werkt…

  Eerst je iPad back uppen en daarna terugzetten, zie
  https://mijnipad.net/zet-je-oude-ipad-gegevens-over-naar-nieuwe-ipad-icloud/
  Of
  https://mijnipad.net/zet-je-oude-ipad-gegevens-over-naar-nieuwe-ipad-itunes/

  Nogmaals mijn verontschuldiging, ik kan je de email nog sturen, maar die is al ‘verouderd’, bovengenoemde Posts zijn reeds nieuwer.

  @Cindy , misschien dat bovenstaande dan ook voor jou helpt.

 21. Jonas

  Als ik blijf duwen op de apps op d agtergrond voor ze te verwijderen gebeurt er niets oan ik ze op een andere manier verwijderen

 22. Gianne

  restore? is dat gelijk aan herstellen? of hoe moet ik precies restoren..
  reservecopie is reeds gebeurd..
  bedankt alvast hoor!

 23. Sjeltur

  Restore is herstellen, met behulp van een backup, zoal in de twee Posts beschreven. Is zou dan wel oor de iTunes versie gaan.

 24. Owie

  Dag,
  Ik heb alle tips bovenaan geprobeerd maar het lukt mij niet om apps te verwijderen.
  Als ik naar algemeen ga staat er bij mij nergens ‘beperkingen’.
  Hoe kan het dat ik geen knopje ‘beperkingen’ heb?

  Bedankt.

 25. Gianne

  @sjeltur.. Bedankt voor de tips. Het restoren is me gelukt. Alles opnieuw erop gezet.. en er staat nu inderdaad WEL beperkingen bij instellingen, algemeen!
  Dus superfijn!!!…

 26. Bente

  Heei,
  Sinds dat ik mijn ipad op itunes heb aangesloten, kan ik mijn apps niet meer verwijderen.
  Ik weet niet wat ik nu moet doen.

  Hartelijk dank.

 27. Bente

  @sjeltur wat is landscape als ik vragen mag?

 28. Sjeltur

  @Bente, dat is als je je scherm zo houdt, dat de lange kant beneden is. Dus het beeld op zijn wijdst. Zet je de korte kant benden, heet dat ‘portrait’.

  Mocht het Verwijderen echt niet lukken, kun je nog dat doen, wat ik aan Gianne heb verteld.

 29. Bente

  Wat is synchroniseren?

 30. Bente

  @Sjeltur oke bedankt

 31. Sophie

  bedankt voor de tip men nichtje had er heel veel van die stom spellekes op gezet en kreeg ze maar nie weg egt bedankt!!!!!!!!!!

 32. Dave

  Je kan ook via instellingen – algemeen – gebruik en wacht tot de apps zijn geladen bij opslag klik nu op de app die je wilt verwijderen
  En voilá app is verdwenen

 33. Irma

  Supper bedankt, zo zie je maar weer….. het is gelukt.

 34. kim

  weet u dan ook hoe ik de app store op mijn ipad kan zetten?
  opeens was mijn apple app store verdwenen en ik kan nergens vinden hoe ik die erop kan zetten. wilt u alstubliefd een berichtje sturen naar mijn email?
  alsjebliefd zo snel mogelijk, ook als u niet weet hoe.
  alvast bedankt. x kim

 35. lodewijk

  Ik heb Skype app al eens een keer verwijderd, maar nu weer opnieuw geïnstalleerd.
  Er is nu geen app te zien en Skype doet alsof die wel geïnstalleerd is , dus ik kan hem niet opnieuw eraf halen om een nieuwe poging te doen om te installeren.
  Dus het lijkt of mijn app onzichtbaar is.
  Wat moet ik doen aan deze blokkade??

 36. lodewijk

  Bedankt, ik heb inmiddels iTunes op mijn pc, daar zie ik de app voor Skype staan , maar hoe kan ik nu via mijn pc deze Skype app verwijderen van de iPad.
  Dat zou ik willen om hem opnieuw goed te installeren ,zodat er weer een zichtbare app van Skype op mijn iPad komt te staan.
  Trouwens bij instellingen op de iPad zie ik Skype ook staan maar daar kan ik niets mee.

 37. lodewijk

  Opeens is mijn app verschenen!!
  Ik was via iCloud bezig , en daar was die opeens, ik weet niet hoe dat kwam maar ik probeerde Skype opnieuw te installeren.
  Bedankt voor jullie adviezen

 38. Marike

  Hallo, er staan verschillende artikelen op je site over het verwijderen van apps en een eventuele beveiliging die je aan hebt kunnen staan. Ik heb de hele iPad op de kop gehad maar ik kan geen app verwijderen en kan ook niets vinden over een soort van vergrendeling. Weet je wat er aan de hand kan zijn. Verder wil ik het codewoord activeren maar deze staat niet tussen de instellingen – algemeen.

 39. Harry

  Bedankt voor de handige tip!

 40. Robert

  Dank voor de tip ik ben ze kwijt heerlijk weg er mee wat je niet gebruik

 41. Kim

  Hallo, ik heb bij app store een app gedownload en normaal duurt het even tegen dat het gedwonload is, maar mijn app blijft staan tussen de andere maar ik kan hem niet openen omdat hij nog niet gedownload is, hij download niet verder en ik kan hem ook niet verwijderen.. Ik heb ook al geprobeerd bij app store om hem opnieuw te downloaden maar ook dat lukt niet. What to do? X

 42. mollie

  hoi
  ik wil ook de app uit de aankopen verwijderen heb een ipad3 het lukt mij niet help !!!!

 43. Peter

  ik heb een ipad 3 gekocht en kan helemaal geen apps verwijderen die ik gedownload heb kan iemand mij helpen?

 44. Truus

  Misschien een domme vraag? Sinds gisteren heb ik voor het eerst iPhone4s gekocht. is iCloud ook geschikt voor windows7 ..ik heb al geinstalleerd. ik heb paar foto’s gemaakt en er staat maar eentje op mijn pc. Ligt dat aan iCloud?

  Alvast voor jullie antwoord.

 45. Truus

  Bedankt moest erbij staan

 46. Ernst

  Goede tips lees ik hier, maar het probleem dat ik heb heb ik nog niet gevonden. Hoe verwijder ik een aangekondigde update van een app als ik die niet wil. Ik wil van dat rode rondje met een cijfer af.

  Alvast dank voor de aandacht.

 47. Sjeltur

  Hallo Ernst – ik ben bang dat je nu iets wilt wat ‘niet kan’.
  Updates zijn nog net geen verplichting – maar soms zitten er ook veiligheids updates etc zin. Over het algemeen is het dus wel aan te raden om te updaten.

  Waarom wil je een update niet binnen halen?

 48. Thijs

  Op mijn iPad 3 heb ik een paar apps gedownload, maar de laadbak van ‘installeren’ blijft helemaal leeg. De apps werken dus niet, maar ik kan ze ook niet verwijderen. Als ik het icoontje ingedrukt houd, begint ie wel te trillen, maar er staat geen kruisje (wel bij de andere apps). Hoe kan ik die niet-geïnstalleerde apps verwijderen?

 49. Frank

  ik wil een app verwijderen ( Air Vacation ) om daarna opnieuw te installeren en te beginnen, nu lukt het mij wel om de app te verwijderen, maar als ik hem dan download gaat het spel verder waar ik was gebleven, hoe kan ik dit anders doen

 50. Frank

  Hoi, net geprobeerd, de melding krijg ik , maar na de herinstallatie gaat de game toch verder waar ik was gebleven, ook even op de ipod geprobeerd, en daar precies hetzelfde, het zit dan zeker in de game zelf dat hij herkent dat de zelfde user de game weer installeerd en gewoon verder gaat waar je was gebleven.

 51. Apps deleten

  duidelijke omschrijving. ALleen bleef hij resynchen. Hier gevonden hoe je dat tegengaat. misschien ook hadnig voor jouw artikel?

  http://www.ipadhulp.com/handleidingen/apps-verwijderen-op-ipad/

 52. Cools

  ik wil een oude ipad 1 laten bestaan, met enkel de spelletjes op…
  en mijn nieuwe ipad 4 installeren met al die spelletjes NIET op…
  Natuurlijk wil Itunes altijd alles terugzetten…
  Hoe los ik dit op ?

 53. Jazzy

  Hey! Mijn papa heeft net een Ipad gekregen via het werk. Die hebben hem eerst geinstalleerd (en werkgerelateerde dingen geïnstalleerd). Maar ‘het weer’ enzo zijn verdwenen, is dit een standaard app? Zoja hoe kan ik die dan terugvinden? (Hij staat niet bij beperkingen dus ik weet niet of die dan standaard is..)

  Ik weet dat op een Iphone ‘het weer’ wél standaard was.. Maar in de App store van de Ipad kan ik dezelfde weer-app niet vinden als die van op de Iphone.. En die wou ik graag want de rest is met reclame 🙁

  Groetjes!

 54. Tatjana

  Het werkt bedankt!

 55. Michel

  Hoi hoi

  Ik heb een proleem met 4 AppS ik wordt er knettergek van want ze blijven zwart (dat ze aan het downloaden zijn) echter gebeurt er geen moer als ik op die app druk ja oke de naam van de app verandert in “wachten” en na een paar minuten vervalt “wachten” weer en word het weer de “normale naam” van de app dit probleem heb ik echter pas NA de update naar ios 7 GEEN ik herhaal GEEN jailbreak gewoon normale software kan iemand me helpen ze nemen wel mijn ruimte in beslag en wil gewoon van die AppS af

  PS harde reset heeft NIET geholpen ik heb zelfs harde reset gedaan toen ze aan het trillen waren in de veronderstelling dat ze mischien zo werden verwijdert

 56. Michel

  Ik heb dit probleem al sinds ik mijn iPhone naar ios 7 heb/had over gepompt dus afgelopen woensdag en ik had in ios 6 het zelfde probleem maar met een beetje Google kwam ik achter de harde reset truc maar nu haalt die truc niks uit welke AppS het betreft (om te laten zien dat het geen standaard zijn)

  WF-help (Word Feud helper)
  Pdashboard (voor een passagier om te kijken hoe de bestuurder rijdt)
  Seasons HD (van alle seizoenen foto’s)
  File-info (verkeers informatie maar een slechte maar was gratis)

  Ik heb al geprobeerd met uitloggen uit de app store en weer in maar het helpt niet ze blijven zo staan als ik al zei

 57. Sjeltur

  Misschien dan via iTunes doen? Daar kun je ook apps eraf halen.

Reageer