Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

5 responses to “ArchiefWoensdag; Op iPad correcties in tekst maken”

 1. Renske

  Dank voor de tip. Ik wilde tekst kopieren van een website maar wat ik ook probeerde, er gebeurden allemaal dingen die ik niet wilde. Links werden geopend waar ik ECHT niet op tapte, etc., maar ook het tweemaal tappen of klikken wat je hierboven noemt, werkt volstrekt niet. Tenminste, wat er gebeurt is dat het beeld daardoor vergroot of verkleind wordt. En nee, ik doe niet vingers v elkaar, ben ook niet motorisch gestoord, ben geen onhandige digibeet.
  Het enige wat echt steeds werkt is dat langer gefixeerd houden vd vinger op een woord.
  Ik las ook nog ergens op een site dat als je de gehele tekst wilt kopieren, je viermaal moet tappen. Ook dat werkt bij mij volstrekt niet. De ipad vat het op als 2×2, dus hij verkleint en vergroot de tekst simpelweg twee keer achter elkaar.
  De ipad zet ook steeds puntjes neer als ik teksten typ, terwijl mijn vinger niet in de buurt komt van een punt! Dan begint er. Een zin en zijn het ineens twee zinnen. Geworden. Of drie, maar dat was weer niet intentioneel.
  Ook typisch, als ik de cursor ergens neerzet om een. Misspelling te verbeteren zet ie ‘m alleen tussen woorden. Dus als ik hierboven, vanwege de nietgewenste punt, de cursor wil zetten achter de m van misspelling om met het kruisjetoetsje de boel te verbeteren, komt de cursor OF voor OF achter het woord. Het enige wat dan -soms- helpt is naar een andere pagina gaan en weer teruggaan, en dan wil de cursor wel eens doen wat ik wil.
  Maar de grootste ergernis is verreweg de. Puntjes die. De ipad steeds. Tussen woorden plaatst terwijl mijn vinger. Er niet. Bij in de. Buurt. Komt. Erewoord. Voorgaande zin is dus wat er staat als ik de boel niet steeds verbeter.

 2. Renske

  Haha, ik ging nog even kijken bijinstellingen om uit te vogelen of er manieren zijn om accenten op letters te verkrijgen zoals een dakje of streepje (niet gevonden trouwens) en toen zag ik heel toevallig dat er een sneltoets ingesteld staat waardoor dubbel tappen op de spatiebalk een punt + spatie genereert. Gelijk uigezet natuurlijk!
  Het enige wat ik me nu dus afvraag is, hoe krijg ik de cursor midden in een woord zodat ik een misgetypte letter kan verwijderen of een spatie kan toevoegen aan niet aan elkaar bedoelde woorden (en nee, ik heb geen langewoordenangst), en hoe kan ik accenten op letters krijgen zodat ik ‘kopieren’ kan schrijven zoals het bedoeld is.

 3. Renske

  Kon ik mijn bovenstaande reacties maar redigeren! Want ook accenten op letters heb ik inmiddels uitgevogeld.

Reageer