Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

9 responses to “Azul; hoe zet ik films op de iPad (incl.via Camera Connection Kit)”

 1. Azul; hoe zet ik films op de iPad (incl.via Camera Connection Kit) | Web Mirror

  […] See the original post here: Azul; hoe zet ik films op de iPad (incl.via Camera Connection Kit) […]

 2. Tim

  Het kan ook makkelijker door middel van Air Video. Ik heb er vandaag kennis mee leren maken en het werkt uitstekend! Je hoeft niet altijd online te zijn, je kunt ze ook eerst converteren en later offline terug bekijken 🙂

 3. Mitch

  Ik vind het handig dat je films via de camara kit gaat maar het lukt niet ik hang vast bij die rare manourvere hoe maak ik een ondertiteling. Ik snaper niks van mijn ipad vind de film niet alvast bedank

 4. Walter

  ik zet ze op een 32gb sd kaart en speel ze dan af met mn 16gb ipad.
  met Rushplayer+ blader je naar /var/mnt/mount1 en hier start je de films rechtstreeks op. Niet nodig om ze te kopieren dus!

 5. Ilse

  Beste Walter, zou dat ook werken bij een 1e generatie iPad, dus zonder sd-kaart?
  Ik heb het lastige probleem dat ik op mijn Windows-compu mooie films heb staan, waar het me niet van lukt ze op de iPad te krijgen. Quicktime kan ze ook niet afspelen. Heb al allerlei codecs gedownload, maar het probleem blijft…

  Weet één van jullie raad?

  1. Walter

   Hoi Ilse,

   Zo’n kit werkt ook voor de ipad 1: http://ipadmode.nl/ipad-connection-kit?gclid=CKqdqZW2_7ACFYSFDgodQhj-KA
   Maar ook zonder kit kun je ‘t naar je ipad kopiëren. Als je ipad gejailbreakt is, is het wel wat makkelijker, maar ook via iTunes zou het moeten kunnen.
   Zie hier voor uitleg: http://www.ipadclub.nl/8724/cinexplayer-speelt-xvid-films-zonder-conversie-op-de-ipad-af/

 6. Antoinette

  Walter, zou het voor de gratis versie van Rushplayer ook moeten werken?
  Ik zit nu met een 2 Gb SD-kaart en een niet originele camera kit en het werkt niet. (de camera werkte overigens wel toen ik mijn camera erop aansloot, dus aan dat ding zou het niet moeten liggen)

 7. Walter

  nee, net HD en lite via de appstore geinstalleerd,maar je ziet dan alleen je documents map.
  De versie waarmee het werkt staat in Cydia.

 8. Patricia

  Beste Walter. Ik heb de volledige versie van rushplayer via de AppStore gekocht maar zie mijn connection kit niet. Dat bladeren waar jij het over (/var/mnt/mount1) hebt kan ik niet vinden. Kun je me op weg helpen? Groetjes

Reageer