Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

5 responses to “Één Apple ID voor iTunes en meerdere iCloud accounts voor meerdere devices in één huis!”

 1. Ben van den Biggelaar

  Dank voor de tip.
  Fijn dat je een eigen i-cloud kunt hebben binnen 1 gezin.
  Je geeft aan: “MAAR toch genieten van 1 iTunes account! Dus alle aankopen gaan via 1 account en de Apps/Muziek/etc zijn op alle iPads te gebruiken”.
  Hoe werrkt dat dan als ieder een eigen icoud heeft – heb je dan een gezamelijk iTunes account of zo??

  Mogelijk mijn vraag nog meer toespitsen: wij werken met een groep van 25 ambulant begeleiders en hebben vaak allemaal dezelfde apps nodig die we aankopen. Naar mijn idee zoouden we met 1 accoutn ook allemaal dezelfde apps moeten kunnen kopen voor 1 prijs. Dan heeft wel iedereeen volgens mij kennis van het wacshtwoord en moeten we afspreken dat maar 1 persoon aankoopt. Volgens mij moet het dan mogelijk zijn om op momeneten als je bij elkaar bent (tijdens een teamvergadering bv. waarbij iedereen op dezelfde locatie is) de aangekochte apps automatisch bij eenieder op de ipad te krijgen als we eenzelfde account hebben. Je moet dan daarna weer terug kunnen schakelen naar je eigen account. Volgens mij moet dat mogelijk zijn. Maar hoe precies?? U mag mij er ook over bellen – 06 20095594.
  Met dank.
  Ben

 2. Ben van den Biggelaar

  Dank je wel, Ik ga het uitproberen met mijn collega’s.

  Ben

 3. F. Dekkers

  Dank voor deze berichten. Ze hebben mij geholpen om een tweede ipad in ons gezin te configureren. Jammer dat Apple dit niet zelf op hun website vermeldt.

 4. erna

  Hallo,

  begrijp ik het goed? Ik heb een prive apple account waarop i pad en i phone met aangekochte apps en muziek. Nu heb ik mijn werk i pad ook op dit account aangemeld. Leek in eerste instantie handig, maar toch niet. Inmiddels staat bijv Pages vol met belangrijke gegevens die ik niet kwijt mag raken. Mijn cloud is vol aan het raken van de prive apple account. Als ik bovenstaande regels volg, blijft alles op mijn i pad staan, maar dan onder een nieuw apple account?
  Hoor graag van U,
  groet,
  Erna

Reageer