Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

62 responses to “Films/series op je iPad zetten [1-2]”

 1. DVD’s op je iPad zetten

  […] dank aan Sjeltur van Mijnipad.net top No Responses to “DVD’s op je iPad […]

 2. Frans van Schaik

  Ik gebruik Airvideo. Dit programma staat op mijn laptop. Ik heb het volgende probleem: als de laptop uit is, is de airvideo server niet te bereiken en kan ik (dus) zonder dat mijn laptop aan is, de films op mijn i-pad niet bekijken. Hoe kan ik dit oplossen?

 3. Jac Hoogvliet

  Het is een pracht progje maar het lukt me tot nu toe nog steeds niet om er ondertiteling bij te krijgen,heb alle stappen gevolgd via deze site maar bij srtLanguage kan ik niks veranderen,die blijft op Engels staan, er wordt dus ook niks meegebakken ook geen engelse ondertiteling, hoe of wat kan ik veranderen?

 4. Jac Hoogvliet

  Het is me nu eindelijk gelukt,alleen burned in aanvinken en dan doet hij het perfect

 5. Sander

  Bij mij gaat het goed tot de laatste stap. Als ik een destination invul, gewoon een map in m’n bibliotheek, en ik druk op start dan zegt hij: no source or destination selected. Kan iemand me hier misschien bij helpen?

 6. Nikkie

  Dank je wel, voor je uitleg het is mij nu ook gelukt.
  Via Handbrake.
  Ik ben er erg blij mij.

 7. Anne

  Ik heb gister een tvserie dvd (ER seizoen 12) geprobeerd met handbrake op m’n computer te zetten (met de bedoeling deze daarna op m’n ipad2 te zetten). Helaas kom ik niet ver omdat ik de volgende error krijg:

  dvdnav read error error reading from dvd

  Handbrake kan m’n dvd dus niet vinden ofzo… dus ik kom geen stap verder. Kunnen jullie mij helpen?? Ik kom er namelijk niet uit (ik voel me net een digibeet met al dit gedoe haha)

 8. Alwin

  Merci, ik ga het gelijk uitproberen.
  Handig al die handige harry’s.
  Top!!!!

 9. Rope

  Hai,

  Ja nu denken jullie weer zo blondjuh die de films niet op iPad krijgt.
  Via hand brake blijf ik proberen maar elke keer fout melding ook duurt het ruim 4 uur voor die gecodeerd is klopt dit.
  Hoe iTunes werkt snap ik nog steeds niet foto’s krijg ik er niet op in verschillende mappen en muziek als ik dit er op zet lukt het ook niet ….ben het beetjuh zat aan het worden uren puzzelen en geen effect.
  Aangezien wij vaak reizen is het wel fijn films en muziek mee te hebben .
  Graag hoor ik iemand die wel weet hoe een iPad werkt…
  Gr. Uit Nieuwegein

 10. Rope

  Je heb het maar over slepen maar ook mp4 bestanden krijg ik niet in bieb, langzamerhand wordt ik dol van dit alles ook hand rake loopt steeds vast en moet de laptop op nieuw worden opgestart omdat hand break niet wil afsluiten
  Nu is er wel een stukje op de iPad gekomen hoe dat mogelijk is geen idee.
  Elke keer bestand of map toevoegen aan bieb lukt niet ook slepen naar film op iPad lukt niet denk dat ik maar Naar een Apple shop moet gaan want hier kom ik niet uit.
  Bedankt in ieder geval voor je hulp zover.
  Ti’s wel fijn dat je stap voor stap alles uitlegt helaas werkt het niet zo met op iPad zetten.

  Fijn weekend ik ga nog wel ff kloot violen met de iPad het stomme is dat me boeken wel gelukt zijn en me luister boeken weer niet .

 11. Anne

  Ik heb inmiddels een serie op m’n ipad weten te krijgen en ik speel het af met de app Cinexplayer. Die draait namelijk gewoon avi bestanden. Dus dan heb je handbrake niet nodig!

  Die app kan je kopen in de appstore voor 2,50 euro.

 12. Anne

  moet wel even zeggen dat de serie niet afkomstig is van een dvd (A)

 13. Rope

  Nou het duurt uren voordat een film omgezet is…. mijn hemel 6 uur en dat met een snelle internet verbinding….
  dan is het nog de vraag of het gelukt is en of ik het op de ipad kan krijgen…
  ben er al uren dagen mee in de weer het is frustrerend maar ach ja ben een Ram en die gaat door het….

 14. Rope

  Hi Het is me gelukt om een film er op te zetten vraag me niet hoe maar het is elukt het enige is dat ik geen ondertitels kan vinden wel heb ik die zoals jullie hebben aangeven er bij geplakt. ik heb twee versies geprobeerd 1 met alleen nl subtutles en 1 met foreign allebei aangevinkt en coderen maar maar helaas…
  wat heb ik dan fout gedaan?
  gr uit nieuwegein

 15. Sjeltur

  Heb je Frank zijn tip, staat ergens in de comments, ook meegenomen?

  ‘Het is me nu eindelijk gelukt,alleen burned in aanvinken en dan doet hij het perfect’

  Ik heb nu zelf een app gekocht die met allerlei formaten, incl.ondertiteling, moet werken; ik ben benieuwd.

 16. Rope

  hai, ja daar ben ik weer ….. nog een vraagje waar vallen luisterboeken onder bij welke app is dat gewoon ibooks of moet ik daar een andere app voor hebben.
  Ik vind deze site een uitkomst en leer er een hoop bij

  gr

 17. Rope

  Heb nog wel een vraagje…je kan films downloaden via itunes toch in store of series alleen wannneer ik in de store kijk en dan de link volg die bij films uit itunes store kom ik elke keer bj muziek uit en geen films …klopt dit of hebben ze geen series en films in de itunes store?

  gr

 18. Sjeltur

  In de Nederlandse iTunes staan nog steeds geen films en series, dit is een grote frustratie onder de Apple gebruikers.
  MAAR, met een Amerikaans iTunes account is dit wel mogelijk!
  Maar ja, dan moet je ook nog USA iTunes tegoedenngaan inkopen etc.

 19. Caroline

  Ik ben nieuweling en probeer al hele avond us iTunes account aan te maken, heb al 4 email adressen verspijkerd, maar krijg het niet voor elkaar. Heb wel via fakenamegenerator us adres gekregen, maar kan dat bij iTunes account niet invullen omdat hij me automatisch in nederland plaatst. In het eerste scherm bij store / Nederland kan ik niets anders kiezen of invullen! Kan iemand een tip geven en helpen?

  Dank, caroline

 20. Rope

  ja daar zijn we weer, ben de hele avons al bezig met omzetten naar mp4 nu is het me gelukt om een aantal films op de ipad te zetten, maar ja nu komt het sommige mp4 files zet die niet over …ra ra raar.
  als ik in handbreak een bestand pak gaat het soms heel snel naar 100% en dan gaat hij decoden in sommige gevallen dus ook niet en deze krijg ik dus ook niet op ipad ook al geeft hij mp4 aan.
  Nu ben ik voo rhet eerst een video ts bestand aan het omzetten naar mp4 een gedownloaden serie ben erg benieuwd hoe of wat,
  Is het trouwens geen optie om hier mp4 films uit te wisselen of mag dat niet…..
  zou wel een stuk makkelijker gaan … wil er ook best wat voor betalen als er goede series en /of films zijn die uitgewisseld kunnen worden.

  gr uit nieuwegein

 21. Rope

  Trouwens ik heb net jou handbreak voorbeeld met de mijne vergeleken en die wijkt toch wel enigzins af van wat ik heb heb je misschien een link waar ik de goede kan downloaden dan doe ik de mijn eweg en heb ik misschien wel ondertitels want dat lukt nog steeds niet.
  ik heb trouwens wel de update gedaan dus daar ligt het niet aan.
  sorry voor de mega veel vragen ben er erg druk mee hahaha is geen piep op tv Summer time…..

 22. Anne

  @sjeltur ik heb m’n ondertitels gedownload via NL ondertitels en dan de bestanden dezelfde naam gegeven als de aflevering. dan kan je ze via itunes tegelijk toevoegen en in de cinexplayer bijsluiten.
  werkt fantastisch!

 23. Rope

  Nou het lukt me niet hoor die ondertitels wat ik ook doe en volg alles wat je zei ik kan alleen niet de taal aanvinken
  Wordt er gek van.

 24. Sjeltur

  Nou, ik ben weer eens aan het onderzoeken geweest; het was altijd al zo, dat er in de instructies van Handbrake stond gemeld dat srt ondertiteling niet als ‘burn in’ erbij kon. MAAR dat WAS wel mogelijk op bovenstaande manier.

  Waarom, dat weet ik niet…
  Maar het is nu dus NIET meer mogelijk…. 🙁

  Wel lees ik dat er mensen zij die daarna nog de programma submerge gebruiken.

  OF toch nog overstappen naar Air Video.

 25. Rope

  Hi Heb je ook zo’n stappenplan zoals van handbreak voor deze die je net gaf heb hem net gedownload.
  Zo stappenplan is wel prettig
  alvast bedankt.

 26. Sjeltur

  Er staat op zich al wel een summiere op MijniPad.net; https://mijnipad.net/airvideo-convert-file-naar-mp4-met-ondertiteling/

  Ik heb nog een completere post in voorbereiding.. Ik zal je de tekst vanavond nog wel even mailen….; klopt je email adres zoals je hem ingevuld bij de comments?
  Kan ik direct even checken of de tekst duidelijk is.

 27. Rope

  ja die klopt ,
  ik was dvd ‘s aan het overzetten zodat we niet hoefden te sjouwen met dvd’s op vakanties
  ook heb ik die pirate bekeken maar die geeft een virus aan dus werd door mijn virus scanner afgeraden en geblokkeerd

 28. Rope

  he heb je di email nog voor ons?
  alvast bedankt he….we hebben nog niks ontvangen
  gr

 29. Renske

  Vraagje, inmiddels lukt het me om films op mijn ipad te krijgen, ook de ondertiteling is geen probleem alleen hij loopt niet gelijk met de film.. iemand enig idee hoe ik dat op kan lossen?

  groetjes

 30. Renske

  Ja klopt die download ik los van de film. Ik had ook gezien dat er meerdere versie’s zijn van een ondertiteling, maar ik kan niet echt achterhalen welke versie er bij mijn film hoort.. hoe kan ik dat zien?

 31. Renske

  Dank je.. Ik zak het straks eens gaan proberen.. Hopen dat het nu lukt..

 32. Renske

  Gelukt! dank je…

 33. Lisanne

  Hallo,

  kan iemand mij helpen?
  ik wilde een serie omzetten in handbrake.
  Nu is dit uiteindelijk gelukt na 1 uur voor 1 aflevering
  alleen nu heb ik alleen geluid en geen beeld.

  alvast bedankt

  gr Lisanne

 34. Tim

  er zijn veel meer manieren en apps die films kijken mogelijk maakt, waaronder airvideo zoals sjeltur aan geeft.. AcePlayer, de iTunes winkel maakt films huren ook mogelijk.. voor een volledige lijst check http://www.vodtoday.nl/ipad-films

 35. Ita

  Haai!

  Misschien een domme vraag, maar ik heb nu alles gedaan volgens bovenstaand advies, alleen nu weet ik niet hoe ik t in itunes krijg…
  Kun je helpen?

  Groet!

 36. Sjeltur

  Je zoekt de film op in de folder waar Handbrake hem heeft neergezet en daarna SLEEP je hem gewoon naar iTunes. Dan wordt hij daar op de juiste plek gezet.

 37. Tomas

  Moet je itunes ook op je pc hebben?

 38. Tomas

  Ik heb de film nu in iTunes op de pc staan, hoe krijg ik hem dan nu op de Ipad?
  Heb verschillende dingen gebprobeerd, wil maar niet lukken.

  Groetjes.

 39. Robin

  Hai,
  Ik heb een beetje hulp nodig….
  Als ik hierboven alle stappen volg en op start klikt krijg ik deze melding:
  ERROR: you must first scan a source.
  Bij source staat de dvd wel aangegeven, maar de titel etc. kan ik niet veranderen.
  Ik snap niet wat ik fout doe of hoe ik het kan oplossen.
  Weet iemand wat ik nu moet doen??

 40. Geeske

  Misschien een domme vraag
  Kan je niet met een adapter of verlengsnoertje via USB ze overzetten of kan het niet omdat het geen Windows heeft????

Reageer