Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

14 responses to “Foto’s; meerdere foto’s makkelijk in één keer selecteren”

 1. Hendrik

  Leuke tip! Ik vraag me soms af waarom Apple al die handigheidjes niet gewoon makkelijk toegankelijk maakt. Nu moet er toevallig maar weer iemand zijn die erachter komt…

  Nog een vraag voor een volgende handige tip: hoe zet je meerdere foto’s tegelijk vanuit Dropbox in de Foto’s-app? Met de Dropbox-app en de GoodReader-app is het mij alleen gelukt om ze er één voor één in te zetten. En dat schiet niet zo op… En ja, ik weet dat het via iTunes kan, maar er is lang niet altijd een computer met iTunes beschikbaar (daarom vind ik het ook zo irritant dat je iTunes eigenlijk per se moet gebruiken als je er foto’s of muziek op wilt zetten…). Zou leuk zijn als je hier ook een tip voor hebt! 😉

 2. Jeltine

  @MijniPadnet weet je ook hoe je het formaat van de foto’s kunt verkleinen? Vooral handig / noodzakelijk als je er meerdere wil versturen. Alvast dank.

 3. Gerard Pronk

  Hallo Sjetur,
  Ik heb je optie geprobeert om foto´s te verwijderen maar dat werkt niet. Ik volge je opties voor mijn iPad3 de button verwijder wordt wel rood maar kan niet geactieveerd worden.
  Heb je nog opties voor geimporteerde foto´s via iTunes om die te verwidjeren van de iPad3.

  Groeten,
  Gerard Pronk

 4. Gerard Pronk

  Dankje voor je supersnelle reactie.

  Hoe plaats jij dan foto’s op je iPad via zo’n camera connectionkit? Want dan kan je de foto’s volgens mij wel van je iPad verwijderen.

 5. Gerard Pronk

  Helaas als iPad direct aan pc hangt is het niet mogelijk bestanden naar de iPad te slepen (stopbord). Ik heb het geprobeerd via de windows verkenner. Lijkt wel of het is afgeschermd.

 6. Sjeltur

  Gerard, ik zal morgen even proberen te checken hoe dit ook al weer gaat. Thuis heb ik geen Windows machine. Welke Windows heb je?
  (kan nog wel even kijken op de Mac, via parallels Windows draaien)

  Op mijn vorige, Windows, machine kon ik het WEL!

 7. Gerard Pronk

  Hallo Sjeltur, ik heb een Windows7 machine/laptop en desktop. Bedankt voor je reactie en tijd. Groet, Gerard

 8. Sjeltur

  Hoi Gerard,

  Wel een raar probleem – want op mijn werk EN thuis, als ik via Parallels Windows 7 draai, komt mijn iPad gewoon in beeld bij Explorer.

  WEL kom ik een artikel tegen over dit onderwerp;

  – foto’s moeten echt in de juiste folder staan, want je iPad wordt alleen als foto hub herkend. Dus foto’s van andere apps (denk aan een app als Instagram), die niet in de Foto’s app te gebruiken zijn, komen niet naar voren.
  – je moet daadwerkelijk een foto hebben genomen met je iPad (geldt niet voor iedereen – maar meerdere mensen hebben dit probleem opgelost door een foto te nemen met de iPad)

  Ik hoop dat je er iets aan hebt

 9. Gerard Pronk

  Hallo Sjeltur,
  Ik krijg mijn iPad wel in beeld hoor dat is niet het probleem. De enige folder die getoond wordt is de DCIM folder. Ik kan alleen maar in de rootfolder foto’s slepen maar uiteindelijk gebeurt er niets. Met de camera connection kit geoefend en dan kan ik foto’s gemaakt met de iPad synchroniseren met mijn PC of Laptop.

  Dus ja het klopt dat je de foto’s genomen met de iPad kunt zien :-). Ik heb mijn folder structuur aangepast zodat ik subfolders kan kiezen binnen iTunes zodat ik alleen de folders selecteer die ik op mijn iPad wil hebben 🙂

  Dank voor het uitzoeken.

  Groeten, Gerard

Reageer