iPad Tips; mijn top 5!

Gewoon even een lijstje van 5 handelingen/tips die ik het meest gebruik op mijn iPad. En de echte die-hard iPad gebruiker zal om deze tips lachen….., maar tot mijn verbazing zijn er nog veel mensen die er 1 of 2 niet zullen kennen.

Screenshot!

Ja – je kunt heel makkelijk een screenshot maken op je iPad!
Druk maar eens op de grote ronde ‘homeknop’/’thuisknop’ en je aan/uit knop => je hoort dan het geluid van een foto maken.
Heb je iOS11 dan zie je ook linksonder een voorbeeld van je screenshot verschijnen – als je hier op klikt => kun je nog gaan aanpassen. Heb je geen iOS11 – dan is je screenshot in je foto’s folder neergezet!

Wisselen van toetsenbord/taal

Niet iedereen is van van autocorrectie – maar maak je er wel gebruik van EN je gebruikt je iPad ook om te schrijven in andere talen => kan deze wel heel makkelijk zijn!

  • ga naar Instellingen
  • Algemeen
  • Toetsenborden
  • Voeg toetsenbord toe

En als je daarna aan het typen gaat en je wilt van toetsenbord wisselen; heb je tussen de 123 button en de spatiebalk nu een wereldbolletje staan. Houdt deze ingedrukt en je ziet de keuze tussen de talen/toetsenborden!

 

Airdrop – snel uitwisselen van bestanden tussen je iPad – iPhone – Mac

Iets waar ik toch regelmatig gebruik van maak. Bijvoorbeeld een foto gemaakt op de iPhone – die ik nog even wil bewerken op mijn iPad (mooier en groter beeld om dit mee toe doen). Een screenshot die ik heb bewerkt op de iPad – even doorsturen naar mijn Macbook, zodat ik het makkelijker kan plaatsen in mijn WordPress homepage.
Aanzetten van AirDrop (denk erom; je moet Bluetooth EN op hetzelfde netwerk zitten als ‘de andere partij’)

  • Instellingen
  • Algemeen
  • AirDrop
  • hier kun je aangeven hoe jouw iPad bereikbaar is; voor niemand – je contacten – iedereen

Dit moet je dus ook regelen op je iPhone en eventueel je Mac.
Als je nu een foto van je iPad naar je iPhone wilt sturen – open je de betreffende foto en dan moet je de deelbutton hebben (rechtsboven, vierkant met pijl naar buiten) en dan zie je de AirDrop mogelijkheden die je hebt (waarschijnlijk je eigen naam met eronder ‘iPhone’).

 

Verplaatsen van Apps

Tot mijn verbazing zijn er nog heel veel mensen die niet weten dat je ook Apps kunt verplaatsen en….zelfs in folders kunt plaatsen!
Houdt een App maar eens langer ingedrukt(ongeveer 3-4 tellen), totdat ze gaan ‘wiebelen’ en de meeste Apps een x in de linker bovenhoek hebben staan. Nu je zo’n App ‘oppakken’ en je kunt ermee gaan slepen. Nu kun je hem ook naar een volgend (of vorig) bureaublad slepen. En als je hem bovenop een andere App plaatst; zal hij een folder gaan maken – die kun je dan bovenin ook nog een andere naam geven.
Wil je meerdere apps tegelijk verplaatsen? Kijk dan even naar deze nieuwe post; ‘Meerdere Apps in één keer verplaatsen‘.

Het verwijderen van Apps

En een nog grotere verbazing bij mij; mensen die geen Apps verwijderen – want ‘hoe moet dat dan?‘…….. ECHT!

Wederom; breng de Apps aan het wiebelen en ze dus links boven de x krijgen => druk op de x en……je kunt de App verwijderen!

En de Apps die tijdens het wiebelen geen x in linker bovenhoek hebben? Die kun je niet verwijderen!

Verwijderen App

 

 

 

 

Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

Reageer