Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

9 responses to “Je iPad en zijn batterij; hoe ga je ermee om”

 1. xhdmix

  De batterij van mijn iPAD gaat toch makkelijk een week mee

 2. Martine

  Als ik er een boek oplees, gaat ie ongeveer anderhalve dag mee, ander 2 ongeveer;)

 3. Ronnie

  “There is an app for that!”

  Hier te vinden :

  http://itunes.apple.com/nl/app/battery-boost-magic-app/id391091630?mt=8

 4. Mike

  Ik gebruik mijn iPad bijna overal voor en mijn accu gaat heel snel leeg. En laad em iedere nacht weer op

  Blijkbaar moet dat dus minder

 5. Marij

  Mijn iPad-batterij gaat bijna dagelijks helemaal leeg. Dat vind ik behoorlijk snel als ik naga wat ermee gedaan wordt.

  Ik laad ‘m altijd ‘s nachts weer helemaal op. Althans dat probeer ik. Wanneer de batterij ‘s avonds leeg is (10% of minder) dan geeft hij na 7 a 8 uur laden meestal minder dan 100% aan. Ik heb het idee dat hij ongeveer 10% bijlaadt in een uur. Ik heb een iPad3.

  Ik heb kortgeleden bij iCenter nagevraagd of dit normaal was. Kreeg te horen dat het helemaal opladen ongeveer 3 a 4 uur zou moeten duren. Daarom wordt nu verondersteld dat mijn batterij kapot is (iPad pas 4 mnd oud). Deze week krijgt mijn man de iPad Mini en dan was ik van plan mijn iPad in te leveren zodat deze naar de technische dienst kan.

  Na het lezen van deze blog kom ik tot het besef dat ik nogal zondig tegen de aangegeven regels. Ook het plaatje bovenaan doet me denken dat het opladen misschien toch wel veel langer (10 uur?) zou kunnen duren dan wat iCenter aangeeft.

  Mijn vraag: Denk jij dat het verstandig is om mijn iPad nu in reparatie te geven of eerst maar eens alle adviezen hier uit te proberen? En: Is 7 a 8 uur opladen extreem lang of komt dit ook bij andere gebruikers regelmatig voor?

  vr.gr. Marij

 6. Sjeltur

  Mijn ervaring is;
  bij iPad 1 en iPad 2 duurt het opladen ongeveer 3-4uur. Bij de iPad 3 zit dat rond de 6-7uur. Ga je opladen via de computer – dan ga je richting de 10 uur.
  Dus op zich zitten jouw cijfers niet zo ver van ‘hoe het hoort te zijn’.

  Ik weet natuurlijk niet hoeveel je je iPad gebruikt – maar als dit hoofdzakelijk ‘dikke spelletjes’ en Video is – dan is het niet raar als je iPad na een dag leeg is.
  Is het alleen surfen en wat Twitter; tja – dan gaat het te snel.

  Denk er ook aan; er zijn tegenwoordig veel apps die gebruik willen maken van Locatievoorziening – mijn ervaring is dat dat behoorlijke batterij slurpers zijn.
  En zoals ik al aangaf in de reacties; beeld een beetje dimmen is ook beter.

  Tja – jij bent zelf de beste om te beoordelen of het goed gaat of niet.
  Maar laadt hem eens helemaal op en ga door tot nul procent. En met bovenstaand tips – hoe lang het dan gaat. Vertrouw je het niet; zou ik hem wel bij de iCentre inleveren ter controle.

 7. Marij

  Ja, het gebruik van de batterij daar kan ik wel het een en ander aan verbeteren heb ik hier gelezen. Ga ik ook zeker proberen.
  Het grootse probleem (voor mijn gevoel) is de duur van het opladen.

  Ik kreeg net een telefoontje dat de Mini binnen is. Daar zal ik dit nog eens voorleggen.

  Bedankt.

Reageer