Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

127 responses to “Met Calibre een boek DRM vrij maken voor je iPad”

 1. Serena

  Gelukt!!!

 2. Anneke

  Bedankt dat je het geplaatst heb. Zou er ook een oplossing zijn om Kindle boeken naar epub om te zetten?

 3. Harry

  Dank! Werkt perfect. Kan alle gekochte boeken gewoon binnen iBooks lezen en beheren. Ideaal voor de vakantietas vol boeken.

 4. Cor

  Zeer bedankt!
  Ik had net voor de eerste keer een paar e-books aangeschaft (niet via Bol, en niet te zien op de Boekenbol-app).
  1 kleine opmerking over de instructie:
  …Open Calibre;
  – Voorkeuren <- bij mijn NL-versie van Calibre is dat: 'Instellingen – instellingen' en dan
  – Geavanceerd – PlugIns.

 5. Margreeth

  Ik ben geloof ik hopeloos. Heb nu calibre op mijn computer en daarin zijn ook de boeken leesbaar. Ik weet alleen niet hoe ik de boeken die ik in bluefire leesbaar kreeg in iBooks moet krijgen. Zijn er tips om makkelijk te synchroniseren?

  wat kiest calibre trouwens? In welke app komen mijn boeken terecht? Ze staan nu over drie apps en in calib op mijn computer

  Fijn als iemand mij kan helpen

 6. Petra

  Klinkt allemaal goed, maar deze plugins zijn niet meer te benaderen. Heeft iemand een andere oplossing?

 7. Midas

  @Sjeltur
  Hetgeen jij verwoord in dit artikel is heel herkenbaar. Ik wil best betalen voor een boek maar het lezen in een ander programma dan iBooks is vreselijk irritant.
  Daarom direct jouw tips ter harte genomen en het werkt, dank hiervoor.
  PS. De nieuwe link (jouw post 25 juli 2011 op om 20:27 uur) werkt!

 8. Ilse

  Halleluja! Eindelijk werkt het! Thanx!

 9. Angelique

  Anneke: veel dank… Ik had al van alles geprobeerd met Python etc om mijn epubs van mijn SONY reader op mijn MacBook om te zetten naar Ipad2. Met jouw instructies is het prima gelukt. Van Sony Reader Library naar Adobe Digital Editions naar Calibre naar Itunes MacBook en dan naar Ipad….. pfff

  Lukt me alleen niet om de oudere boeken die in de map ‘boeken’ van de Ereader staan er uit te halen. Alleen mijn nieuw gekochte in de map ‘aangeschaft’ , dat is dus wel jammer…. Suggesties hoe dat werkt? Groeten.

 10. Arjan de Ruiter

  Wat een geweldige tip. Een half uurtje werk en al mijn digitale boeken stonden in iBooks. Great!

 11. Anneke

  Omdat ik op dit moment in Amerika ben kan ik het niet uitproberen.
  Maar probeer eens op je pc een nieuwe map te maken voor de ebooks die niet lukte.
  Probeer deze opnieuw in te lezen in Calibre. Misschien handig om van te voren Calibre leeg te maken en de reeds ingelezen boeken even elders op te slaan.
  Krijg je een bepaalde melding als het niet lukt? Eind aug ben ik pas terug dan zal ik het zelf ook proberen. Je mag me altijd een persoonlijk mailtje sturen en een paar eboeken waar het niet mee lukt. Ik kan het dan thuis uitproberen.

 12. Angelique Buldac

  Ha….. het is me gelukt om ook de oudere boeken die ik al in mijn SONY library had staan in mijn iPad te zetten. Heel omslachtig waarschijnlijk maar het werkte wel.
  Ereader aan Apple laptop gehangen > boek van SONY Library van de Apple naar de reader gekopieerd (dat was geen probleem).
  Vervolgens Calibre geopend, boek toegevoegd aan bibliotheek vanaf de ereader. Verolgens vanuit Calibre overgezet naar iTunes van de Apple. Toen mijn iPad aan laptop gehangen en iTunes ging automatisch synchroniseren en nam de boeken uit mijn iTunes over in mijn iBooks op de iPad…… Ik ben er blij mee. Probeer nu een vriend met een windows te helpen met het overzetten van de boeken maar dat lukt nog niet…. we houden vol. Dank voor alle info in elk geval.
  Groeten

 13. Anneke

  In windows zou het net zo moeten gaan. Soms lukt het met opnieuw Calibre installeren en alle plugins en dan enkel de “probleem boeken” inlezen.

 14. lisette

  Hi, wat een mooie uitgebreide handleiding, hartelijk dank, alleen is het bij mij niet gelukt om mijn Winnie the Pooh drm vrij te maken. onderstaande plugins geinstalleerd: 5 toch? de ‘read-me’-bestanden waren grijs en kon ik niet als plugin selecteren. zou het daaraan liggen dat het niet werkt?

  K4MobiDeDRM_v03.6_plugin.zip
  ineptpdf_v01.4_plugin.zip
  ineptepub_v01.7_plugin.zip
  ignobleepub_v01.6_plugin.zip
  eReaderPDB2PML_v05_plugin.zip

  README-eReaderPDB2PML-plugin.txt
  README-Ignobleepub-plugin.txt
  README-Ineptepub-plugin.txt
  README-Ineptpdf-plugin.txt
  README-K4MobiDeDRM-plugin.txt

 15. lisette

  Hi allen,

  ik kon het toch niet uitstaan dat het me niet lukte. Ik heb 3 prachtige boeken van bol.com voor een tientje gekocht als testcase. En voila, prima gelukt en ook nog in een mobi.formaat voor m’n kindle.
  bedankt hoor.
  blijft jammer van winnie the pooh, maar tja, you can’t have it all!

 16. margreeth

  Daar ben ik weer. Ik dacht al mijn boeken, dankzij alle tips, nu op mijn iPad te hebben. Kom ik op mijn bureaublad nog twee boeken tegen. Vrolijk begonnen, maar ik krijg de downloads niet geopend in Calibre (grijs). Wel naar Adobe. Vandaar niet in Calibre te slepen. Calibre gecontroleerd op de plugins. Zie de oorspronkelijke plug in niet (maar dat kan aan mijn computerblindheid liggen). Dacht opnieuw te installeren, maar ook de nieuwe link werkt niet. Help!!!!! Hoe krijg ik de boeken vanaf Adobe in Calibre?

 17. Anneke

  Lees ze eerst in in Adobe Digital. Als dat lukt dan zijn het epubs geworden.
  Zoek op de pc waar ze staan en maak er eerst een kopie van.
  Open calibre, probeer ze nu binnen te halen.

 18. margreeth

  Hoi Anneke, de urllink is een epub in Adobe. Ik heb ze gedownload en in de map ‘Bureaublad’ gezet en van daaruit in Adobe. (Ik werk op een Mac). Hoewel ik niet begrijp waarom, heb ik een kopie gemaakt van de boeken in de map ‘Bureaublad’. Wat ik verwachtte is zo: ook de kopie is niet in Calibre te krijgen. Heb je nog een tip? Of iemand anders misschien?

  Weet iemand trouwens of het uitmaakt de plugins niet meer te krijgen zijn? Ik had ze al in mijn Calibre binnengehaald.

  Met groet, Margreeth

 19. anita

  Hallo,
  misschien een rare vraag maar ik krijg de plugins niet geopend.
  Wanneer ik op de link druk krijg ik de melding dat het bestand niet bestaat of is verwijdert, doe ik iets verkeerd?

 20. Anneke

  @margreeth. Ik adviseer altijd een kopie te maken als je iets gaat uitproberen. Zo blijft het orgineel in tact.
  Op dit moment heb ik niet zo snel een oplossing.

 21. Margreeth

  Dank voor je antwoord Anneke. Ik hoop dat iemand anders nog een briljant idee heeft.

 22. Margreeth

  Hoe kan ik controleren of ik de juiste plugins in mijn Calibre heb? Ik heb nog steeds problemen. Heb het geprobeerd met je nieuwe link Sjeltur, dank daarvoor. Als ik ‘Plugin uit bestand laden’ aanklik, en vervolgens(dubbel) klik op de folder tools_v4-2.6 dan gebeurt er niets. Nou staat er (ik heb een mac) van alles in die folder. Klopt dit allemaal wel?
  Ik krijg nogal wat boeken niet DRM-vrij

  Hele dag zitten prutsen. Ga toch wel erg aan mezelf twijfelen!

 23. Sjeltur

  Je moet eerst dat bestand ‘uitpakken’ en dan pas er naar toe gaan.
  Lion maakt er automatisch een goede folder van – ik weet niet hoe dat bij jou gaat….; maar dus EERST een folder aanmaken EN daar de files naar toe kopiëren!

  En dan pas in Calibre de files gaan opzoeken en selecteren.

 24. Anneke

  @Margreeth :Vanmiddag zelf nog maar eens alles getest.
  Adobe op de mac geïnstalleerd.
  Boek gekocht bij bol.com.
  Binnengehaald bij adobe en het boek verschijnt in adobe en is te lezen.
  Calibre geïnstalleerd.
  De tools v4.6 zip gedownload, op het zip bestand geklikt en het geheel uitgepakt.
  Er is nu een map die heet tools_v4.6 met daarin o.a. de volgen mappen:
  adobe epub tools/ calibre plugins etc.
  Als je het onderdeel calibre plugin opent zie je div zipbestanden en txt bestanden staan.
  Start nu calibre. Kies bovenin voorkeuren/kies wijzig gedrag van calibre( bovenste regel).
  Ga naar linksonder en kies bij geavanceerd het groene plaatje dat op een stukje van een legpuzzel lijkt(plugins).
  Klik dat aan en kies rechtsonder op Plug-in uit bestand laden.
  Zoek de map op bij tools/calibre plugin en klik op de Zip bestand INEPTEPUB etc. Je kan ze alle 5 zo installeren. Start calibre opnieuw!
  Voeg nu je net gekochte boek toe, dat staat in digitale editions. Het boek staat nu op je mac in de map calibre libary in een blauw mapje met de naam van de schrijver. Het boek is nu ge lezen in calibre en kan je daarna kopieren voor b.v. de ipad. Ik wens je veel succes, want eenvoudiger kan ik het niet maken voor je.

 25. Margreeth

  Wauw, Anneke, heel erg bedankt voor al je moeite. Er zullen vast meer mensen zijn die dit geweldig vinden, mijn dank is in ieder geval mega. Ik popel om het uit te proberen, maar heb dit weekend logees en die vinden dat vast minder leuk. Je hoort de resultaten!

  Hartelijke groet en goed weekend

 26. margreeth van der Kooij

  Dag Anneke en Sjeltur, jullie gezamenlijke inspanningen en doorploeteren hier hebben nu gemaakt dat alles weer keurig in mijn iPad staat. Wat een weelde. Ik heb niet alleen de plugins opnieuw geinstalleerd, maar ook mijn iPad opnieuw aangemeld in Calibre. Ik heb nu de knop ‘naar apparaat sturen’ weer terug. Hoe ik die kwijt ben geraakt is mij een raadsel, maar het werkt nu weer allemaal. Wat een zegen, dit digitale helpen van elkaar.
  Hartelijke groet

 27. Aine

  Bedankt voor de informatie, het is gelukt! De laatste link die wordt genoemd (http://www.datafilehost.com/download-542af277.html) werkt prima.

 28. sebastiaan

  Hoi Sjeltur (en Anneke)

  Jullie tips zijn heel duidelijk en ik wil er ook graag mee aan de slag. Echter werkt de meest recente pluginlink niet meer. Hebben jullie een nieuwe link voor me?
  BVD!

 29. sebastiaan

  Ha Sjeltur,

  Had hem zojuist zelf al gevonden, en het werkt perfect! Toch hartelijk dank voor je snelle reactie!

 30. Anneke

  Leuk dat jullie mij ook bedanken, maar het is Sjeltur die zo vriendelijk is het op zijn fantastische site te zetten. Ik ben net als iedereen een “bezoeker”.
  Nu heb ik zelf een probleem. Calibre opnieuw op de mac gezet en de nieuwste tools zoals hierboven is beschreven. Maar ik krijg het niet werkend. Wat nu?
  dan nog een opmerking over syncen met ios5/ Mijn mac moet aanstaan en itunes ook, dan kan ik pas draadloos syncen. Kan dan net zo makkelijk de ipad aan de mac hangen. Mac gaat n.l. aan een poosje in de slaapstand.
  Enig idee Sjeltur?

 31. margreeth van der Kooij

  Tot nu toe ging alles probleemloos. Na mijn vakantie met 100 (!) boeken op mijn iPad, te lezen in iBooks, wilde ik een nieuw boek op mijn iPad zetten. Heb intussen wel de nieuwste Ios gedownload. Calibre opent probleemloos, op mijn iPad staan nog al mijn boeken. Het zal er wel niets mee te maken hebben maar: opnieuw herkent Calibre mijn iPad niet. Ik was alweer een tijdje de button kwijt, maar loste dat op door met mijn rechtermuisknop naar ‘stuur naar apparaat’ te gaan en daar kwam de iPad dan weer wel tevoorschijn. Nu kan ik alleen kiezen tussen Hoofdgeheugen, geheugenkaart A en B. Geen van drieen is mijn iPad natuurlijk. Via de Wizard een aantal keren opnieuw iPad als device aangegeven. Calibre opnieuw gestart, evenals mijn iPad en MacBook. Alles tevergeefs. Aanvullende info: apparaat ontkoppelen in het menu Verstuur naar is grijs. Wat nu?

 32. margreeth van der Kooij

  Hoi Sjeltur. Bedankt weer. Ik had een puinhoop na het installeren van OS5. Zo wil ik geen muziek op mijn iPad (veel te veel) en die instelling was verdwenen. Dus toen ik synchroniseerde verdwenen alle boeken. Kennelijk houd de iPad meer van muziek dan van boeken :-). Alle boeken zijn weer terug, maar dus niet de indeling die ik maakte. Moet ik weer allemaal opnieuw doen. Ik heb je raad opgevolgd en heb een free Ebook naar mezelf gemaild. Eerst vanuit Calibre. Dat lukte niet. Toen gewoon als attachment vanuit het bestand waar ik het had opgeslagen. Vrees het ergste als ik weer een boek DRM-vrij heb gemaakt en het dan in de iPad moet krijgen. Ga dat binnenkort maar eens proberen met een niet al te duur boek.

 33. margreeth van der Kooij

  Weet iemand wat de reden is dat ik hoe dan ook niet meer kan exporteren uit Calibre?
  Ik vrees het ergste. Ik heb, Sjelturs raad volgend, nooit een update van Calibre toegestaan. Ik zit nu op 8.24. Vanuit Calibre kan ik niet mailen of slepen. Na de update naar iOS5 op mijn iPad had ik eerst geen boeken meer in iBooks, maar dat kan te maken hebben met het feit dat onbedoeld ook al mijn muziek van MacBook naar iPad was gesynchroniseerd. Dat was makkelijk terug te zetten, maar ik mis nu alle mooie titelbladen en andere toevoegingen die ik in Calibre had gemaakt. Met name voor de klassieke boeken is dat erg vervelend, omdat je vaak de auteur niet te zien krijgt.

 34. Michelle

  De link voor de tools werkt niet. Ben even naar orginele site gegaan en daar stond wel weer link: http://www.datafilehost.com/download-4a2f247e.html

  1. Sjeltur

   Bedankt, ik ga hem weer even aanpassen!

 35. margreeth van der Kooij

  Hoi allen en Michelle, ik heb de tool opnieuw gedownload. Toen had ik wel weer de button ‘naar apparaat sturen’ en ‘iTunes’, maar versturen lukte niet. Emailen ook niet. Vervolgens de procedure die Anneke boven omschrijft voor het opnieuw instellen van de plugins gedaan. Werkt nog steeds niet. Ontdekte dat een gratis gedownload boek van PDF naar PDF geconverteerd moest worden (was PDF naar EPUB), maar dat bleek een vergeefse hoop. Nog steeds kan ik geen boeken vanuit Calibre naar mijn iPad krijgen. Niet slepen, niet mailen. Wat een ellende, want dan kan ik straks de truc met het DRM-vrij krijgen wel vergeten! Kent iemand dit na iOS5? Wat te doen?

 36. margreeth van der Kooij

  Nou, die knop ‘naar apparaat’en ‘naar ‘iTunes’ had ik dus, maar die werkten niet. Daarna die excersitie met de plugins/tools gedaan. Calibre opnieuw gestart, maar knoppen weer kwijt. Nu kan ik alleen maar weer: selecteer boek, re.muisknop en dan kiezen tussen hoofdgeheugen, geheugenkaart A of B. Geen idee wat dat betekent. Wel alledrie geprobeerd, maar dat werkt niet. Emailen lukt ook niet.
  Ik heb bij mijn oude downloads nog een 8.9 Dan vraagt hij of ik de bestaande wil vervangen. Moet ik daar ja op klikken?

 37. margreeth van der Kooij

  Welke programma’s bedoel je en hoe verwijder ik die? Ook naar prullenmand slepen? Ik heb een goede back up in computer + op externe harde schijf. Bovendien staan al mijn boeken nu keurig geordend in iBooks.

 38. margreeth van der Kooij

  Nou, ik zat ook even onduidelijk te kijken: ik werk nog met 8.9 (keek alleen naar het dik rood gedrukte dat 8.24 inmiddels te krijgen is, maar dat had ik dus nooit gedaan).
  Inmiddels weer de hele gang gegaan met een gratis boek. Ik heb dit keer mijn hele Calibrebibliotheek geselecteerd en de opdracht gegeven naar iTunes te gaan via de re. muisknop. Zowaar, dat lukte. Na synchroniseren staat nu alles weer in mijn iPad. Pffff.

  Blijft alleen dat ik elke keer als ik mijn iPad aansluit op mijn MacBook er een foutmelding komt en een vraag of ik de iPad weer wil configureren. Door schade en schande wijs geworden negeer ik dit nu. Na drie keer opnieuw mijn iBooks vullen op 1 dag heb ik er meer dan genoeg van.

  Dank voor het meedenken.

 39. Marij

  Hallo,

  Je schrijft dat het boek bij inladen in Calibre automatisch DRM vrij wordt gemaakt. Bij mij gebeurt dat niet 🙁
  Ik heb stap voor stap alle handelingen doorlopen. Ik heb de laatste versie van Calibre 0.8.27 en als zip file versie 4.8.
  De folder “Calibre bleke” kom ik ook niet tegen.
  Wat kan er verkeerd zijn gegaan? Had ik de oude Calibre eerst moeten verwijderen misschien? Of werkt dit alleen met een betaalde versie van Calibre?

  vr.gr. Marij

 40. Marij

  En het vervelende is dat mijn oude methode met python nu ook niet meer werkt 🙁
  Zitten die twee elkaar misschien in de weg?
  Marij

 41. Marij

  Met python ben ik misschien een beetje voorbarig geweest. Ik heb nu een ander boek geprobeerd en daarmee ging het weer goed 🙂
  Python heeft bij mij altijd goed gewerkt voor digitale boeken die ik bij de bibliotheek leende. Een bij Bol gekocht boek wilde daarmee niet gedecodeerd worden. Trouwens ook niet door andere programma’s die ik verder nog heb geprobeerd.

  Welke versie van Calibre heeft je vriendin? Dan kan ik daarnaar op zoek gaan.
  Misschien moet ik ook Tools versie 4.0 zien te vinden, ipv versie 4.8 die nu onder de aangegeven link zat.

  De map “Calibre boeken” heb ik ook niet. Waar zou die moeten staan? Onder Mijn Documenten, of op C:\Program Files onder Calibre2?

 42. Marij

  Ik heb eerst alles verwijderd en de zaak opnieuw geïnstalleerd,
  EN HET WERKT !!!
  Ik ben ontzettend blij.
  Hartelijke dank
  Marij

 43. Sjeltur

  Heel MOOI!
  Blij om te horen dat het nu toch is gelukt!

 44. HereIsTom

  Ik heb alles gedaan zoals beschreven, maar toch gaat de DRM er niet af?

 45. HereIsTom

  Ik heb alles verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, maar het werkt helaas niet!

 46. Marij

  Voor de duidelijkheid: ik heb dus toch de nieuwste versies gebruikt bij herinstallatie.
  Calibre versie 0.8.27 en tools versie 4.8 !!

 47. Anneke

  Voor de gein ook maar Arendsoog gekocht bij Bol en ja hoor ik kan hem ook openen in Calibre. Eerst binnengehaald in Adobe. In documenten/digitale editons stond de epub van Arendsoog. Even een kopie gemaakt en op het bureaublad gezet om te oefenen.
  Calibre 8.27 en de laatste tools 4.8 ( na uitpakken) alle zip bestanden van calibre ingelezen in Calibre.
  Off the record Sjeltur, onderaan je pagina staat bij :Wat lees ik graag ,nog steeds ipadplanet ipv ipadclub

 48. margreeth van der Kooij

  Omdat er vast nog meer dummies zijn zoals ik, heb ik maar eens de hele trits uitgeschreven om van het kopen van een ebook naar het kunnen lezen in iBooks te komen. Dus nadat je alle voorwaarden die hierboven beschreven staan voor elkaar hebt.

  Mijn trits om boeken ook op de iPad in iBooks te krijgen:

  Koop boek,
  Open in Adobe Library
  Open Calibre en klik in Calibre op: Boeken toevoegen.
  In het geopende venster naar: Documenten -> Digital Editions -> klik gewenste boek aan. Het boek wordt zichtbaar in Calibre.
  Selecteer het boek -> Boeken converteren _. klik rechtsboven op ‘naar PDF’
  Klik op ‘Verbinden met iTunes’ via de knop ‘Verbinden/Delen’ (Let op, soms moet je de knoppenbalk vergroten/
  Klik vervolgens op ‘ verstuur naar apparaat. Of via rechtermuisknop-> naar apparaat sturen -> naar hoofdgeheugen.
  Daarna synchroniseren door in iTunes op de iPad te klikken en dan synchroniseren aan te klikken.

  Veel plezier ermee.

  1. HereIsTom

   Waarom zou je er een pdf van maken een ePub werkt veel beter!

 49. Anneke

  @Margreeth. HerisTom heeft gelijk. Je gaat niet van een leesbare epub naar pdf of je moet daar een andere reden voor hebben.
  Wil je niet syncen met itunes, kan je het boek altijd nog per email naar je ipad sturen.

 50. Margreeth

  Kk, dat ik mijn dummyschap toch weer helemaal waarmaak. Ik hoef dus niet te converteren? Of converteer ik van epub naar epub?

 51. Anneke

  @Margreeth. Lees even de stukjes hierboven. Gewoon stap voor stap nadoen.
  Boek kopen, inlezen in adobe,binnenhalen in calibre en klaar is kees. Als je je boek kan lezen in calibre is het drm vrij. Daarna overzetten/syncen via itunes of mailen naar je ipad. Net wat je wil.

 52. Margreeth

  Ok. Begrepen. Ik heb dat onhandige gedoe erin laten sluipen toen ik een keer een heleboel moeite had. Dank jullie wel weer allemaal.

 53. Janneke

  Ik heb alles volgens de beschrijving gedaan
  Bij inlezen van plugin uit bestand laden geeft hij aan dat versie 4.8 invalid is.
  Kan iemand mij verder helpen?

 54. Anneke

  Heb je het zip bestand uitgepakt? Daarna zie je een map met calibre mogelijkheden hierboven in dit artikel beschreven.

 55. Janneke

  Het is gelukt! Ik had het zip bestand inderdaad niet uitgepakt en dan wil het dus niet werken. Maar 1 voor 1 toevoegen dus wel. Bedankt

 56. Gonnie

  Geweldig net calibre geinstalleerd en de Plugins in Calibre gezet. Werkt als een tierelier

 57. Els

  Ik heb calibre geïnstalleerd, maar kan de plugins voor mac niet vinden, degene die hier vind is een .exe bestand voor windows, waar kan ik de plugins voor mac downloaden?

 58. Els

  Dit is dus een windows bestand! ik zoek juist het mac bestand

 59. Sjeltur

  Sorry, maar de link moet je naar een homepage brengen – daar klik je op ‘Click here’. Ik heb het bestand net geopend op mijn Mac; het is gewoon een ZIP bestand. Je dubbelklikt het en je ziet verschillende folders; en daar moet je de juiste folder pakken

 60. Els

  oke, nu stond ie er ineens, bedankt!

 61. Liesbeth

  De eerste keer lukte het niet, inderdaad de plugins niet uitgepakt.
  Toen helemaal opnieuw begonnen, en ja hoor, ik ben er heel blij mee, nu kan ik mijn boeken op de iPad zetten.
  Ik ben 66 jaar oud, en apetrots dat het mij gelukt is.

  Bedankt

 62. Guus

  Geweldig bedankt voor deze tip!

 63. Marij

  Ik kan nu ook audioboeken lenen. Kunnen die ook DRM vrij gemaakt worden?

 64. Ben

  Bedankt, werkt perfect hier op m’n mac, boek toevoegen vanuit de adobe digital editions folder et voila……………………

 65. Marij

  Op mijn ene PC, met windows XP en Adobe Reader versie 9, gaat het goed. Elk boek binnengehaald in Calibre kan ik daarna met AR lezen.
  Op mijn andere PC, met windows 7 en Adobe Reader X, lukt dat sinds kort niet meer 🙁
  Op deze laatste PC heb ik nu versie 0.8.41 van Calibre staan en op de eerste nog versie 0.8.27.
  Kan er in Calibre iets gewijzigd zijn waardoor het niet meer werkt?
  Kan ik versie 0.8.41 nog terugbrengen naar 0.8.27?

 66. Anneke

  Als je nu een latere versie hebt van Calibre, moet je ook weer opnieuw de plugins installeren. Het beste is calibre helemaal verwijderen van je pc. Daarna opnieuw downloaden en installeren en de laatste plugins installeren. Of als je een werkende pc hebt de boeken kopiëren naar de andere pc. Waarom zou je het op 2 pc,s willen?

 67. Marij

  Dank voor je advies Anneke. Ik ga het opvolgen. En voorlopig laat ik dan de updates maar achterwege. Ik zie er toch geen verschil tussen 🙂

  Ik moet de overgang van mijn oude naar nieuwe PC nog in orde maken. Op verschillende vlakken geeft dat problemen. Ik krijg op de nieuwe niet alles voor elkaar wat ik voor mijn werk nodig heb. Bovendien heb ik een vreselijke hekel aan windows 7.

 68. Marij

  Anneke, welke link gebruik ik voor de plugins? Hierboven staan ze nl allemaal doorgestreept behalve de laatste. Daarbij krijg ik dit te lezen:

  “The file you requested (id 4a2f247e) does not exist. It might have been deleted due to inactivity (no downloads) or due to not complying with our terms.”

  Kan ik Tools_V4.0 nog gebruiken?

 69. Anneke

  @Marij: inderdaad zou ik de laatste werkende plugins proberen. Waarschijnlijk heb je ze nog in de downloadmap staan. De link naar de plugins werkt op dit moment niet zag ik. Calibre en plugins niet updaten zolang het werkt. Als je dezelfde Marij bent van verleden jaar nov had je alles werkend.

 70. Anneke

  @marij: je kan ook nog het volgende proberen. Zet de programma,s Calibre en plugins (als je die nog in je download heb staan op je werkende pc) op een externe schijf of sd kaartje. Kopieer dit naar je tweede pc en installeer daar dus alles opnieuw.

 71. Anneke

  Tools 5.0 gevonden! Gebruik de nieuwste calibre en deze tools. Verwijder al het oude.
  http://www.datafilehost.com/download-be42f5d1.html
  Misschien kan Sjeltur de link plaatsen in het programma.

 72. Marij

  Dank je Anneke. Het loopt weer als een trein !! 🙂

 73. Kiki

  Die link doet het bij mij niet.
  Hij heeft dan aan dat de file die ik wil openen niet bestaan.
  Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

 74. Maria

  bij mij werkt het ook voor geen meter en ik word met de minuut meer gefrustreerd. Dit was dus het eerste en meteen het laatste E-book dat ik hem gedownload!!!!
  Stom DRM-systeem.
  Kan iemand me alsjeblieft helpen? Calibre weigert het boek te openen, ook na het installeren van de plugins. Ik doe natuurlijk iets fout maar ik ben zo’n ontzettende leek op het gebied van computers dat ik er echt niet meer uitkom.
  En ik wil mijn geld terug!! Grrrrrrr, 15 euro betaald voor een boek dat ik niet kan lezen, het moet niet veel gekker worden!!!

 75. Maria

  Beste Sjeltur, bedankt voor je snelle reactie! Omdat ik gisteren zo heb zitten klooien krijg ik het boek nu helemaal niet meer te zien in ADE. Het origineel lijkt nu wel kwijt te zijn ofzo.
  Ik heb natuurlijk wel kopieën gemaakt, daar wilde ik in eerste instantie mee aan de slag gaan om die DRM te verwijderen.
  Zucht, het is een gewoon een rommeltje 🙁
  Oja, ik heb een Epub bestand en zo’n amsc-linkje, maar ik neem aan dat ik het eerste bestand moet gebruiken? Hoe dan ook, dat heb ik de hele tijd zitten proberen en dat werkte niet. Als iemand mij kan helpen, graag! Ik zou er bijna nog geld voor willen geven, zo gefrustreerd ben ik 🙂

 76. Conny

  Dankje voor deze tips, het werkt hoera !!

 77. Marij

  Maria, door te dubbelklikken op het asmc linkje haal je het boek binnen in ADE.
  Dan boek binnenhalen in Calibre, uit de map My Digital Editions. Dat zou moeten lukken:-)

 78. Anneke

  @Maria
  Zet eens op een rij wat je precies doet. Het beste is altijd de laaste tools en de laatste versie van calibre . Verwijder alle vorige versies . Ergens hierboven heb ik beschreven hoe dat gaat. Je mag me ook een mailtje sturen. Als je niet te ver van Zeist woont wil ik je ook wel helpen, alleen niet vandaag. Jarig !!!

 79. Maria

  Anneke, bedankt voor je hulp. Het probleem is juist dat ik het boek niet meer ingeladen krijg in Digital Editions. Dat lukte eerst wel, maar inmiddels heb ik zo vaak mijn gebruikersnaam geunauthorised, dat hij nu helemaal niets meer herkent en ook niets meer doet met de inhoud van dat boek. Vanuit Calibre kan ik het boek dus ook niet binnenhalen, want hij herkent het bestand niet op de een of andere manier.
  Volgens mij ben ik een hopeloos geval 🙂
  Ik heb het boek gekocht bij AKO en mijn probleem uitgelegd en ik krijg gelukkig mijn geld terug. Nooit meer ebooks voor mij!
  Hoewel ik toch wel erg benieuwd ben of ik dit boek ooit nog aan de praat kan krijgen….

 80. anneke

  @Maria. Ik zou eens helemaal overnieuw beginnen. Gooi alle prg die hier mee te maken van de pc af. Dus adobe, Calibre en de tools. Op een pc zou ik ook even Ccleaner/Ncleaner gebruiken om zo zeker te weten dat er niet iets anders aan de hand is.
  Dan eerst adobe binnenhalen en kijken of je gebruikersnaam werkt. Dan de laatste calibre downloaden en dan de tools http://www.datafilehost.com/download-c263696f.html. NOOIT meer calibre update (is niet nodig voor wat “wij” ermee willen doen. Koop dan een heeel goedkoop boek bij b.v. Bol.com. Lukt het dan nog niet, mag je mij mailen ajongebreur@gmail.com

 81. margreeth van der Kooij

  Bij mij is er iets geks aan de hand. Ik krijg nu al twee jaar probleemloos mijn boeken drm-vrij in iBooks. Ik heb net weer vijf boeken gekocht via e-Book.nl (voor het eerst, eerder kocht ik via Bol of Libris). Het zal er wel niets mee te maken hebben maar: tot en met opslaan in Calibre gaat alles OK. Vanuit Calibre kan ik de boeken openen. Als ik de titel aanklik met de rechtermuisknop, om vervolgens in het venster te klikken op verbinden met iTunes of ‘stuur naar apparaat’, dan zie ik dat venster maar even en dan verdwijnt het. Gebruik ik de knop uit de menubalk, dan krijg ik de melding dat er een communicatiefout met het apparaat is. Mailen naar mijn eigen emailadres geeft een langdurige poging met uiteindelijk weer dezelfde foutmelding. Wat kan hier aan de hand zijn?

  Hoop dat iemand hier meer over kan zeggen!
  Groet, margreeth

 82. margreeth van der Kooij

  Ha allemaal, ben weer een aantal pogingen verder. Kan nog steeds niet vanuit Calibre versturen, maar wel verslepen naar een emailbericht. De bijlage kan ik dan openen (vergat dat je dan wat uitdrukkelijker op de bijlage moet drukken om het venster te krijgen) en ja hoor, het staat in iBooks. Ben nog steeds benieuwd waarom het vanuit Calibre niet lukt, maar de urgentie is eraf!
  Goed weekend allemaal verder! Margreeth

 83. margreeth van der Kooij

  Het wordt steeds gekker. Ik heb weer twee boeken gekocht via e-book.nl . Gedownload in Adobe, in Calibre gezet (heb alle plugins alweer een twee jaar geleden geinstalleerd). Nog steeds niet mogelijk om naar iTunes te sturen. Weer naar mezelf gemaild. Op iPad mail geopend. In venster open met iBooks aangeklikt: doet niks. Andere mogelijkheden aangeklikt: ook niks. Alleen op GoodReader reageert hij, maar daar is het boek vervolgens niet zichtbaar. Wat kan er aan de hand zijn?

 84. Anneke

  @margreeth. Waarom wil je toch steeds vanuit calibre je boeken sturen.
  Als je je boek kan openen in calibre is het drm vrij.
  Maak nu een map aan met bv de naam ipadboeken.
  Zet daar de boeken in die je wilt lezen. Je kan ze daar vandaan mailen naar je ipad of de hele map via itunes,bestand,map toevoegen aan bibliotheek , inlezen in itunes.
  Hang je ipad aan de itunes en kijk links boven bij de map boeken of ze er allemaal staan. Je kan ze daar ook nog aanvinken of uitvinken. Daar syncen. Ze staan nu op je ipad. Ik kan het niet even uitproberen want ik zit in amerika.

 85. Marij

  Het makkelijkste vind ik een boek via de app Air Transfer+ mbv wifi op je iPad te zetten, en dan te openen in iBooks of andere reader.

 86. Anneke

  @marij. Ik ga er vanuit dat de boeken van Margreeth e.a. op een computer staan.
  Het snelst lijkt mij dan je boeken mailen naar je ipad en ibooks openen.
  Wil je veel boeken tegelijk erop hebben, dan via itunes en syncen.
  Maar iedereen heeft zo zijn eigen manier zie ik.☺

 87. margreeth van der Kooij

  Beste mensen, allemaal erg bedankt voor het meedenken. Ik weet niet beter dan: het boek staat in Calibre, dan sleep ik het daarvandaan in iTunes of mail ik het van daaruit. Dat werkte dus niet. Wat nu wel gelukt is: via Finder naar Calibre Library (wist niet dat er zo’n document was, zo laag is dus mijn ICT-IQ haha), in iTunes slepen en dan syncen. Ze staan nu op mijn iPad. Tot dusver OK en fijn. Maar: eigenlijk ging dit dus per ongeluk, omdat ik die Calibre Library vond in Finder. Anneke, jij mailt me: open een map, bv. iPad boeken en zet daar je boeken in. Waar haal jij die boeken dan op? En sleep jij je boeken dan ook naar iTunes? Jullie zien, ik snap niets van waar dingen staan, terechtkomen, wat er intussen gebeurt etc.

 88. Anneke

  @Margreeth.
  Ik maak altijd bij iedereen die met de ipad begint een aantal mappen aan op de pc/imac.
  o.a. Ipad boeken, Ipad films en Ipadfotos. Daar kopieer ik o.a. de boeken naartoe die men misschien op de ipad wil hebben. Niet iedereen wil tientallen boeken op de ipad. Uit die map kan je dan een aantal boeken mailen naar jezelf op de ipad.
  Ik heb een paar duizend boeken en die staan allemaal in 1 map op volgorde van schrijver. Ik heb zelfs een map met de naam: gelezen boeken.
  Dit gaat buiten calibre om. Omdat ze allemaal drm vrij zijn en ik calibre dan niet nodig heb.
  Natuurlijk kan je de hele map ipad boeken ook toevoegen via itunes en dan syncen.
  Films kan je het beste toevoegen en syncen via itunes.
  Fotos sync ik via itunes. Vanuit de vaste map afbeeldingen maak ik een keuze uit de foto voorraad en zet diein ipadfoto. Anders krijg je al je foto,s en nu alleen degene die je graag wilt hebben. Wil je foto,s die e via itunes erop hebt gezet verwijderen, dan moet je ze ook via itunes verwijderen. Dus uit de map ipadfoto verwijderen en dan syncen.
  Je mag me mailen als je meer hulp wilt. A********@ gmail.com

 89. Marij

  Anneke, gebruik jij wel eens een avi-bestand op je iPad? Zo ja, welke app gebruik je dan om die te bekijken?

  Ik heb enkele films in avi-formaat in dropbox staan. Op mijn ipad heb ik de app AVI-player. Maar als ik de film in dropbox aanklik krijg ik geen mogelijkheid om door te schakelen naar die player.

 90. Anneke

  @Marij. Nee, ik zet alles om met behulp van het prg handbrake naar het ipadformaat. Kost wel wat tijd maar het werkt voor mij prima.

 91. Marij

  @Anneke,
  ??? Wat is het iPad formaat? En wat is prg handbrake?
  Nooit van gehoord 🙂

 92. Anneke

  @Marij. Ook eens even google gebruiken. Daar zie je vast wel het een en ander staan. Ik wil niet onaardig zijn, maar anders leer je niks.
  Heb je het prg gedownload en geïnstalleerd dan ben je al een stap verder.
  Links bovenaan komt het avi bestand van je film te staan en rechts klik je in de kolom op ipad. Daarna op start en op je film zal op je desktop verschijnen als bestand dat je daarna via itunes op je ipad kan zetten.
  Als dit allemaal te ingewikkeld is, wil je misschien te veel. Je moet helaas erg veel tijd investeren om dit allemaal te willen. Google is je beste vriend

 93. Marij

  Je hebt gelijk Anneke. Ik had ook zelf op zoek kunnen gaan.
  Toch bedankt voor je informatie ♥

 94. HereIsTom

  Kijk anders eens op Het iPod touch en iPad Forum, daar kun je alle informatie vinden over de iPad en ook met je vragen terecht.

  1. Sjeltur

   HereIsTom, ik laat deze reactie staan. Maar het valt me op dat er veel reacties binnenkomen die verwijzen naar die website.
   Dat kunnen we ook als ‘spammen’ gaan betitelen….!

   Wil jij (en eventuele andere personen) hier een beetje voorzichtig mee omgaan…. Adverteren op MijniPad.net is ook een mogelijkheid!

   1. HereIsTom

    ‘Het iPod touch en iPad Forum’ is gewoon een gratis site waar je ook veel informatie over de iPad kan vinden, dus niet comercieel ofzo 😉

 95. Anneke

  Typ op google maar eens : videos op ipad zetten. Daar is de eerste hit al een waardevolle.

  1. Marij

   Ik heb een makkelijke en snelle manier gevonden. Met de app “Ace player”.
   Je klikt op “instellingen” en dan op “wifi”. Daar krijg je een URL te zien. Deze geef je in op je PC. Er opent zich een document waarin je naar een bestand kunt zoeken in je verkenner. De film wordt in HEEL SNEL tempo geupload en kan bekeken worden in de player.

   Hiermee hoef je niet te converteren naar een iTunes formaat, waarvan ik heb begrepen dat dat nogal lang kan duren. Je hoeft ook niet te sync. met iTunes.

 96. Sjeltur

  Of zoek gewoon op MijniPad.net naar;
  Handbrake
  of
  AirVideo

  Met uitgebreide uitleg!

  1. Marij

   Bedankt voor de hint.

 97. Johan

  Het plugin download linkje is alweer dood.

  Kun je de plugins heruploaden?

  Of geef anders de SHA256 hash even, dan kan ik zelf op zoek zonder het risico te lopen malware te installeren.

 98. Sjeltur

  Hoi Johan – kijk gewoon even op de pagina, die je krijgt als je op ‘ Apprentice Alf’s Blog’ klikt (staat voor de link naar de plugins). Daar staan 2 links – die je kunt gebruiken. Jammer genoeg blijft de link naar de files veranderen – daarom is het beter om daar rechtstreeks te kijken.

 99. ivo

  nieuwe link voor de plugin: http://epubee.com/download/tools_v5.0.zip

 100. Anneke

  Calibre en tools. Heb je eenmaal je calibre en tools werkend, blijf dat ver van updates van calibre vandaan. Vaak gaat het daarna niet goed met het verwijderen van de DRM. Calibre brengt zeer vaak een update uit en dat is niet van belang voor het vrijmaken van DRM.

 101. Anamorph

  Die plugins van januari 2013 doen het, maar je krijgt er gratis een trojan backdoor bij…

 102. Suzanne

  Ik heb de zipfiles ook binnen gehaald en in de plugins toegevoegd. Maar ook hier niks van een virus hoor.
  Wel uiteraard het vinkje weggehaald om een of andere downloader mee te nemen.

Reageer