Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

10 responses to “MijnAppleTV; gecombineerd met MijniPad”

 1. jan

  Ook ik stream via iMac naar AppleTV2 via iPad2, maar hoe krijg ik bv verschillende DVD gedeeltes in 1 keer te zien en niet in delen van bv 20 a 25 minuten? Doe ik iets verkeerd??

 2. jan

  Thanx voor reactie, ik stream met Air Video, inderdaad met _TS, veel gedownloade films zijn van dit formaat, en ja Handbrake heb ik ook al vaak gebruikt!
  Maar dat kost veel tijd, en ik dacht dat als je “air video” gebruikt de conversie
  in the “air” zou plaats vinden.
  Ook heb ik AtvFlash op mijn AppleTv2 staan en met dit progamma lukt het wel om zonder te “handbraken” direct vanaf iMac WiFit te streamen naar ApppleTV2, ook DVD folder structuur.
  Wel vreemd dat AtvFlash dit wel doet en bv air Video niet.

 3. jan

  Ook aan het streamen van bijv.een dvd (zou je dus een ts als dvd laten mounten en dan afspelen)

  goed idee, ga ik proberen.

 4. Anneke

  Vandaag de apple TV gekocht. Fantastisch. Omdat ik veel films op mijn ipad2 heb staan, kijk ik dus via airplay. Ook youtube gaat als een speer. Als ik via de imac alles wil streamen dan moet je altijd de energie op je imac op nooit uitzetten hebben staan. Of is er een andere mogelijkheid. Ook je vakantiefoto,s zijn zo makkelijk te bekijken. Hoop dat er nog eens wat tips etc. op de site komen.

 5. Sjeltur

  De iMac mag niet uitgaan, maar kan wel gewoon naar ruststand gaan. Daar blijft hij dan ook netjes in, als je gaat streamen (ook via Air Video).

  Er gaan zeker meer artikelen komen; maar er zijn ook al een paar langsgekomen, zie https://mijnipad.net/tag/apple-tv/

  Maar ja, ik denk wel dat ik een beetje verplicht ben om het gerelateerd aan de iPad te houden.

  Oh ja, natuurlijk twee belangrijke Apps; Gemist (uitzending gemist) en RTL XL (soort uitzending gemist van RTL). Werken perfect met AirPlay!

 6. Anneke

  Uiteraard moet het gerelateerd blijven aan de ipad, maar er is toch vaak een computer betrokken bij de apple TV. Hoe heb jij de energie staan op de imac?
  Bij mij staat ie op 15 min voor zowel het scherm als de HD. Via de ipad gaat het wel erg makkelijk.

 7. Anneke

  Vandaag een stuk verder gekomen met ipad/apple tv. Op de apple tv stond dat er een update was, 4.4.3 . Ik kon maar niet op het woord installeren komen met de afstandbediening. Bleek alles via de ipad en de app remote te regelen te zijn.
  Ook mirroring werkt. Alleen zoek je je gek waar je dat aan kan zetten. Het woord mirroring staat er n.l. niet. Klik een app aan op je ipad b.v. pages. Druk daarna 2x op de hometoets, ga naar het begin waar je ook het geluid en het beeld kan aanpass en druk op het vierkantje met de pijl erin en klik op appletv. Je kan ook nog synchroon aanzetten en je hebt alles op je ipad en op je tv scherm.

Reageer