Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

5 responses to “MijnTweet; mooie foto’s in Fotoplanet”

 1. Patrick Ahles

  Ehm, niet alle foto’s met een CC-licentie mag je zomaar voor commerciële doeleinden gebruiken. Dat geldt alleen bij CC BY, CC BY-SA en CC BY-ND. Zodra er NC (Non Commercial) bij een licentie staat mag je de foto (of andere werken) zeker niet voor commerciële doeleinden gebruiken!

 2. Patrick Ahles

  Nou, bij elke CC licentie moet je aan bronvermelding doen, ook bij de foto (of een ander werk) die je commercieel (naar ik hoop met toestemming) gebruikt.

  Nu staat er nog steeds dat je een foto vrij mag gebruiken als er “Attribute” bij staat, en dat is strikt genomen niet juist…

 3. Patrick Ahles

  Ja, het is inderdaad moeilijk, daarom gaat het ook zo vaak fout. Bij _alle_ CC licenties staat Attribution. Ook bij de Non Commercial!

  Jij schrijft: “Maar binnen de ap kom je vaak ‘Attribution’ tegen, in dat geval mag je de foto vrij gebruiken, zelfs voor commerciële doeleinden, MAAR je moet wel aan bronvermelding doen!” Dat is dus niet waar! Alleen als _niet_ Non Commercial bij staat mag je de foto commercieel gebruiken.

Reageer