Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

49 responses to “Nederlands boek, met drm verwijderen, op je iPad lezen [update]”

 1. davy

  beste,

  het loopt bij mij telkens mis bij het aanmaken van de sleutel.
  Ik heb een mac met ook windowspartitie op.
  Bij beide maakt hij geen sleutel aan?

  Al de rest volg ik stap voor stap en lukt ook, maar bj het aanmaken van sleutel krijg ik bij beide foutmeldingen.

  Kan u mij verder helpen?

  Alvast bedankt

  Mvg

  Davy

  1. Gerard

   Ik probeer ook de DRM sleutel te verwijderen om boek op IPAD te kunnen lezen. Ik kan het in het artikel genoemde bestandineptkey_v43.pyw niet vinden. In de zip-file van PyCrypto 2.7 zit alleen de toepassingsfile

   groet

   Gerard

 2. Gerard

  gevonden en heb nieuw bestand. Wilde eerst zo’n bestand hebben om te bezien of dit werkt voor ik een Ipad aanschaf. Ga dus nu naar de winkel om uit te proberen. Ik ga er vanuit dat ik bestand op usb stick kan meenemen en in de winkel toevoegen aan ibook?

  bedankt

  Gerard

 3. Gerard

  Ga het gewoon proberen.
  Bedankt zover.

  Gerard

 4. Pennemans

  Geweldig!! Het werkt! Heel erg bedankt voor je nauwgezette en heldere stappenplan!

 5. Kevin

  Nog wel even een kleine opmerking vooraf; voor mij is het “drm vrij maken” van boeken een manier om EN een back up te maken van mijn boek EN een manier om MIJN boek te lezen op MIJN iPad.

  Haha, je dekt jezelf erg goed in. Maar super walkthrough en thanks for sharing!

 6. Gerard

  Ik heb een Ipad gekocht en alles werkt prima. Kan nu boeken lezen. Sjeltur bedankt voor de tip.

  Gerard

 7. Rob

  Ik heb 1300 boeken, in het nederlands op mijn pc staan in .epub heb dus geen problemen 😉

 8. Liesbeth

  Hoi,
  Bij mij gaat er wat fout en ik kom er niet uit. Tot stap -in de folder “AdeptRemove – dubbelklip op ineptkey_v43.pyw – je ziet dat er een nieuwe (sleutel) bestand wordt aangemaakt- gaat het goed, maar hier krijg ik de melding dat IDLE’s Subprocess didn’t make connection. Either IDLE can’ t start a subprocess or personal firewall software is blocking the connection. Ik krijg wel twee schermpjes 1 met tekst van ineptkey_v43.pyw en een lap tekst en een schermpje met phython shell waar niks in staat.
  Ik gebruik een macbook met mac os x 10.6.4 en heb voor zover ik weet geen firewall.
  Ik heb via de link pycrypto 2.7 gedownload en opgeslagen, maar kan daar verder niks mee omdat het een exe bestand is. Moet ik daarvoor iets anders hebben?
  Kunnen jullie me verder helpen?

 9. Liesbeth

  Bedankt voor je advies, maar daar kom ik ook niet verder. Jammer maar ik ga verder zoeken.

 10. Liesbeth

  Nog een reactie. Ik gebruik wel txtr om de ibooks om te zetten, maar daar kan ik verder niets in aanpassen, lettertype grootte enzo. Dus daarom leek me dit zo handig.

 11. Liesbeth

  Hoi,
  Bedankt voor de link. Ik moest even zoeken hoe ik het moest toepassen. Bluefire was snel gevonden en op ipad en iphone gezet, maar hoe nu de boeken nog. Via dropbox was het een fluitje van een cent. Ik heb vandaag heerlijk zitten lezen in de trein.
  Liesbeth

 12. Hanneke

  Ik lees hier over een stappenplan.
  Waar kan ik dat vinden?

  Alvast bedankt!
  Hanneke

 13. Marie-Louise

  Hallo,

  ik ben al heel ver, namelijk tot het invoeren van de e-book file in INEPT EPUB Decrypter.

  Ik krijg drie lege regels:
  Key file
  Input file
  output file

  Wat moet ik invullen in de Keyfile? bij input file doe ik het e-book bestand. Bij output doe ik de map ‘ Boek DRM’

  en als ik Key file open laat krijg ik error…

  Help me please!

  Marie-Louise

 14. Sjeltur

  Hoi Marie Louise,
  Als je het echt allemaal goed hebt gedaan; staat hier automatisch
  “adeptkey.der”

  Het lijkt erop dat niet al je stappen goed zijn gegaan….

 15. Hanneke

  Thanks!

 16. charlotte

  Ben wanhopig. Lukt allemaal niet. En Bol.com antwoordt ook niet op mijn vragen.
  Wie wil mijn e-boek (echte mannen eten geen kaas) voor mij DRM-vrij maken? In ruil voor -uiteraard- een kopie ervan.
  Dag dag!

 17. Lysanne

  Hi,
  ook ik heb het stappenplan tot de de letter gevolgd, maar toch krijg ik de error-melding… bij output en input.. ik blijf proberen, maar tips en tricks zijn welkom !!!

 18. pennemans

  Even een vraag: alle stappen weer doorlopen. Van de 4 boeken er 1 over kunnen zetten naar itunes. Toen gesynct met ipad….dan komt de melding dat het bestand niet gelezen kan worden. De vorige gingen allemaal goed in Sept. Is er iets veranderd?
  gr P

 19. pennemans

  ps de andere 3 heb ik op exact dezelfde manier gedaan en die kopieeren niet naar itunes

 20. pennemans

  zou graag een advies ontvangen

 21. Sjeltur

  Hoi P,
  Volgens mij is er niets veranderd; maar ik heb ook in tijden dit niet meer gedaan. De post is zeker NIET veranderd…!
  Misschien dat anderen je kunnen helpen, aangezien deze post toch nog een 100 bezoekers per dag heeft….., zou je toch denken dat er ‘hulp’ aanwezig moet zijn uh..?
  MAAR heb je misschien er ook aan gedacht om over te stappen naar BlueFire?
  Deze werkt met drm beveiliging.

 22. pennemans

  Ik heb de blueFire app op mijn ipad geinstalleerd. Dan geprobeerd de boeken via Safari te downloaden….no way doet safari dit. heb je een suggestie hoe het dan moet?

 23. Sjeltur

  Volgens mij, maar ben niet zeker EN zit nu niet bij mijn pc, werkt dit het best via iTunes. Staat in lijstje op eerste pagina, onderaan. Daar kun je de boeken naar toe slepen.

 24. pennemans

  sorry,ik begrijp niet wat je bedoelt

 25. pennemans

  Beste Sjeltur, na weer proberen, is het gelukt. De boeken moeten een voor een en dan ook laten staan in “adept remove” en dan gelijk synchroniseren.
  Misschien hebben anderen hier ook wat aan.
  Met blueFire lukte het mij niet
  gr P

 26. Sjeltur

  Heel mooi!
  Ben blij dat dit nog steeds werkt!

 27. Liesbeth

  Bluefire werkt bij mij uitstekend en snel. Je moet naast bluefire wel bv dropbox installeren en een account aanmaken. Ook de app moet je op de iPad zetten en inloggen met hetzelfde account.
  Vervolgens zet je de gedownloade titels in dropbox en opent dit op je iPad. Je krijgt dan de melding dat het bestand niet geopend kan worden. Rechtsbovenin zit een knop en daar kun je het bestand openen met bluefire. En hup het boek is te lezen via deze app. Je kan de lettergrootte veranderen en de layout, niet het lettertype. Ook kan je bladwijzers toevoegen.
  Dus voor iedereen waar het drm vrijmaken niet lukt, zoals bij mij met een ibook (apple) is dit een uitkomst.

 28. Carla

  De link naar pycrypto 2.7 laat mij geen versie 2.7 zien.
  Wie kan mij helpen

 29. midd

  ben blij met deze instructie, heb eindelijk een boek drm vrij gekregen, van de helpdesk van Bol.com geen hulp of verwijziging.. dank jullie wel

 30. Carla

  Dank voor de link van pycrypto 2.7 deze zie ik wel. Vreemd.
  Uiteindelijk lukt het toch nog niet.
  In de map boek drm een map aangemaakt met de naam adeptremove en hier de zip file in uitgepakt.
  Adeptkey word aangemaakt. boek selecteren die in de map boek drm staat en plek waar ik hem neer wil zetten.
  Decrypt indrukken en dan error: problem decrypting session key.

  Kan het er mee te maken hebben dat ik een windows 64 bits computers heb maar de normale python 2.7.1. windows installer heb geinstalleerd (bovenste in het lijstje)

 31. Carla

  Ik denk dat het komt het geen bol.com boek is maar een barnsandnoble boek

 32. Theo

  Hallo Sjeltur,

  Ik ben zojuist 3 uur bezig geweest met proberen maar ik blijf steeds als ik ineptkey.pyw aanklik de melding “unexspected error” krijgen. En dan kan ik de rest wel vergeten. Ik heb deze zipbestanden nu op verschillende sites gedownload en ik blijf steeds dezelfde melding ontvangen. Ik kom er niet achter waar de fout zit. Python heb ik ook gedownload (versie 2.7.1) maar zou niet weten hoe dat programma te openen, maar ik weet ook niet of dat noodzakelijk is. Ook Pycrypto is er…… Maar ik kom niet verder. Graag advies a.u.b.

 33. Sjeltur

  Hoi Theo – heb je Python WEL geinstalleerd dan..??
  Zonder Python gaat Pycrypto niet werken.
  Python kun je zien als hij geinstalleerd is; onder “All Programs” (ik denk “Alle Programmas”…?) via Windows balk. Daar MOET Python vermeld staan; indien niet – zul je die nog moeten installeren!

 34. Theo

  Hallo Sjeltur,

  Dank voor je snelle reactie. Python staat wel in de lijst. Als ik erop klik krijg ik 5 programma’s te zien. (Idle (Python GUI); Module Docs; Python (command line); Python Manuals; Uninstall) Maar ik kan er niets mee. Er zit geen exe.file bij. Een zelfde verhaal bij Pycrypto als ik daar op klik blijft die zich steeds opnieuw installeren. Waarschijnlijk hoeven deze programma’s niet geopend te worden, maar werken ze op de een of andere ondoorgrondelijke manier samen. Maar daar kom ik als leek niet achter. Jammer want ik baal zo van die DRM beveiliging. Ik heb pas een Archos tablet gekocht met Aldiko, maar daar kan ik dus geen DRM beveiligde files op lezen.

 35. Theo

  Ik heb de fouten niet gemaakt. Bij in- en outputvelden kom ik niet want als ik ineptkey dubbelklik krijg ik een tekstveld met ‘unexspected error’ en dan hoef ik de rest al niet meer in te vullen, want zonder die sleutel kom je nergens. Die heeft ie gewoon nodig. Ik heb ook al een heel (overigens oud) totaal pakket gedownload van de videodvd site. Maar ook daar krijg ik dezelfde error bij de ineptkey. Dus ik hou er maar mee op. Dank je voor de tijd die je besteedt hebt aan mijn probleem.