Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

10 responses to “Stylus Sock; een alternatieve stylus voor je iPad?”

 1. Pierre

  Zou je de test (stukje tekst + tekening) van de AluPen ter vergelijking ook met de “Sok” willen herhalen? Dan kunnen we *zien* of je er ook echt beter mee schrijft.

 2. Pierre

  Dank je! 🙂
  Conclusie is dus, zo lijkt me na het zien van ook het tweede stukje, dat gebruik van een stylus op een iPad een stuk onhandiger is dan een stylus op bijvoorbeeld een tabletPC.

 3. Sjeltur

  Ik heb geen idee hoe het op een tabletpc lijkt.
  Maar schrijven, en tekenen, op een iPad is gewoon niet 100% ideaal…
  Tenminste, NOG niet!

 4. Pierre

  OK, speciaal voor jou dan een afbeelding van een geschreven stukje op een HP Compaq TabletPC met stylus: http://twitpic.com/43by1j

 5. ArtikelNU.nl » Blog Archive » De stylus versus je vingers – iPad versus tabletPC

  […] dat maar eens met de twee tests die Sjeltur Widsick uitvoerde met respectievelijk de AluPen en de Stylus Socks. Het resultaat ziet er (ondanks dat ik er vanuit […]

 6. Ivo

  Mooie “handgeschreven” review Sjeltur 🙂 Het wordt weer een kunst om dat tegenwoordig netjes te doen.

  Het huidige iPad scherm is gekalibreerd op een vinger. Dat betekent dat een “touch-dekking” van minimaal 5mm diameter nodig is om als een aanraking gezien te worden. Bij de Stylus Socks Pro wordt deze grens opgezocht, omdat veel mensen toch op zoek zijn naar een zo nauwkeurig mogelijk werkende pointer. Consequentie is wel dat je ‘m iets rechter moet houden, maar in de regel is dat een kwestie van gewenning. “Practice makes Perfect”.

  Hier nog twee aanvullende links. Eentje van een handgeschreven mindmap met de Pro. En eentje van een touch artiest uit de US die alle iPad styli de revu laat passeren:

  http://www.flickr.com/photos/shapedad/5395609038/
  http://www.fingerpainted.it/2011/02/21/2348/

  Cheers, Ivo

 7. Pierre

  @Ivo,

  Maar die mindmap is toch niet “handgeschreven”? Zo’n strakke letters zou ik op papier nog niet kunnen maken. Is dit niet een stuk handgeschreven dat daarna omgezet is naar “echte” tekst?

 8. Marc

  Ook ik heb van Ivo zo’n geweldige Stylus Sock toegestuurd gekregen en daarmee was ik in een klap verkocht na diverse andere styli te hebben geprobeerd, die allen niet voldeden.
  De sock werkt echt goed en qua prijs hoef je het er niet voor te laten..! Een ABSOLUTE AANRADER…!!!

 9. Pierre

  Nou nou, wat een enthousiasme. Als je iets toegestuurd krijg dan hoef je het inderdaad niet te laten voor die prijs.
  Maar zoals eerder geconcludeerd, ik moet er maar gewoon eentje aanschaffen (heb ik zojuist gedaan) zodat ik uit eerste hand kan reageren.

Reageer