Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

11 responses to “Tip; Op je iPad – 3G gebruiken in de USA !”

 1. Anneke

  Inmiddels 14 dagen verder en ik heb 1.2 gb verbruikt van de 2gb.
  Ik heb zeer regelmatig gemaild en ontvangen. Op het internet geweest(iedere dag deze site gelezen ) kranten gelezen , nu.nl en zeker 6 NRC,s binnengehaald.
  Ook skype gebruikt, maar 1 x youtube en dat is te veel data verbruik.
  Dus bij normaal gebruik is het en goede keuze gebleken.
  Ik zit nu heerlijk te typen in North Carolina.

  1. Anna

   Hallo, heb inmiddels op de site van Amazon gekeken, klopt het dat ik deze kaart moet hebben http://www.amazon.com/AT-3G-SIM-Card-Unactivated/dp/B001ONWGMC/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1333031483&sr=8-3
   Hoor het graag even,

 2. Anneke

  @Anna : De kaart is anders van kleur maar voor die prijs is het het proberen waard. Er komen steeds andere kaarten.
  Je moet dan ergens waar wifi is de kaart in je ipad doen en na verbinding een dataplan kopen via je creditkaart. Als je kort in de US bent zou ik het niet doen.
  Het plan gaat per maand en je moet voor vertrek uit Amerika het stopzetten. Anders zit je er weer een maand aanvast. In Nederland kan je het niet stopzetten.Er zijn veel plaatsen met gratis wifi.

  1. Anna

   Bedankt voor je reactie, maar nu zit ik met het volgende probleem.
   Probeer deze kaart te bestellen maar ze accepteren het shippingadres (in Nederland) niet; uit bovenstaande tekst heb ik begrepen dat je de kaart in Nederland hebt laten bezorgen.
   Graag nog een keer advies 😉

 3. Anneke

  Dat is vreemd want ik kreeg het gewoon thuis gestuurd. Ook heb ik wel eens een film besteld bij ze. Misschien zijn ze gestopt met het sturen naar Europa.
  Anders bij at&t proberen als je in Amerika ben.

  1. Anna

   Gisteren na heel veel proberen is het eindelijk gelukt! Geen idee waarom het niet lukte, ben overigens wel geschrokken van de verzendkosten; 35 euro.
   Wanneer je deze kosten moet maken voor een korte periode dan is het wrs. niet rendabel, maar ook wij gaan voor een langere tijd en volgens mij moet het dan wel uit kunnen. Bij Vodafone is mobiel internet 3g in Amerika 8,75 euro per MB (zo kan ik het ook) – dan is deze oplossing altijd nog goedkoper en beter te controleren. Wanneer ik weer terug ben (juli) laat ik mijn ervaring weten.
   Bedankt voor het meedenken!

 4. Anneke

  @Anna. Ik snap niet waar ze dat bedrag van de verzendkosten vandaan halen.
  Ik heb iets van 3 euro betaald voor het verzenden. Misschien heeft Sjeltur een oplossing want die komt ook regelmatig in Amerika volgens mij.

 5. Anneke

  Ik heb nog even gekeken bij Amazon, maar het is maar een paar euro om het te verzenden. Ik weet dus niet waar je de 35 euro vandaan hebt.

  1. Anna

   Shipping Method: Standard Shipping
   Items:   EUR 1,84
   Shipping & Handling:   EUR 35,20
     ——
   Total Before Tax:   EUR 37,04
   Estimated Tax To Be Collected:*   USD 0.00
     ——
   Order Total:   EUR 37,04
   Dit is een kopie van mijn rekening

 6. Anneke

  @Anna. Hier zie je mijn afrekening (verleden jaar juni). Jammer dat jij zoveel moet betalen voor iets van nog geen 2 euro. Succes
  Condition: New
  Sold by: iPadSimShop USA, LTD. (seller profile)
  $2.25

  Item(s) Subtotal: EUR 1,62
  Shipping & Handling: EUR 4,69
  —–
  Total Before Tax: EUR 6,31
  Sales Tax: EUR 0,00
  —–
  Total for This Shipment: EUR 6,31
  —–

 7. Anna

  Na veel heen en weer gemail kreeg ik uiteindelijk als antwoord dat dit het bedrag wat zij rekenen en verwijzend naar jouw rekening was het antwoord: They didn’t buy it from us!
  Vreemd vind je niet; maar helaas niets meer aan te doen.
  (www.amazon.com)

Reageer