Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

18 responses to “Verschil tussen pop en imap mail op je iPad (email folders)”

 1. Nicole

  Hoi,

  Allereerst bedankt voor je website, als beginnend iPadder heb ik al meerdere malen je site bezocht.
  Nu heb ik nog een vraag waar jij wellicht het antwoord op hebt:
  Kun je binnen je mail folders ‘dichtklappen’? Vooral mijn werkmail bevat nogal een uitgebreide boomstructuur, dus ik scroll me rot.

  Hopelijk kun jij mijn kennis weer uitbreiden.
  Groetjes, Nicole

 2. Nicole

  Dank je, het lukt me wel de naam te wijzigen, maar de volgorde lukt me niet. Je kunt wel de plek (in welke map) aangeven, maar voor zover ik kan zien niet de volgorde binnen die map.
  Jammer dat het inklappen niet lukt. Maar goed, je kunt niet alles hebben…

  Nogmaals dank voor je reactie!

 3. Peter

  Hallo
  Ik wil even het volgende voorleggen.
  Ik gebruik een laptop, ipad en iphone. Ik wil dat de mails op mijn laptop binnenkomen, tenzij ik ze al op iphone of ipad heb gedelete. Ik vind het namelijk superhanding om onderweg in de veelheid van mails al te schiften…zo komen alleen nog de mails die echt mijn verdere opvolging vragen in de mailbox op mijn laptop terecht. Weet u hoe ik mijn instellingen moet zetten om dat te doen?
  Bedankt voor je antwoord.
  Peter

 4. Peter

  Bedankt. Het is nu zo dat mijn mails op laptop ingesteld staan als POP account, op de Iphone ook (met de instelling dat ze pas van de srever mogen verwijderd worden als ze ook in de inbox op de ipad zijn verwijderd – al heb ik niet de indruk dat dit sluitend werkt. Soms krijg ik mails op de iphone opnieuw binnen nadat ze ook al in mijn mailbox op iphone zijn gekomen). op de iPad staan alle accounts ingesteld als Imap. Heeft geen zin om op de ipad een mail te deleten, komt sowieso toch nog in de mailbox van de laptop terecht.
  Dus gesteld dat ik alle kanten uitkan met imap en exchange, wat zou dan de ideale instelling zijn om mijn doel te bereiken?

 5. Thei

  Is het ook mogelijk om de aangemaakte Gmail account te verplaatsen ?
  Ik heb 3 athome email adressen waarvan ik het gene wat bovenaan staat het meeste gebruik. Mijn Gmail adres staat daar nu echter boven en wordt bij elke nieuwe te versturen mail automatisch gekozen.
  Kan ik dat veranderen?
  Het Gmail adres heeft mijn zoon me er op gezet, dus graag indien mogelijk een simpele uitleg.
  Alvast mijn dank.

 6. Thei

  Nee, dat is inderdaad geen echte oplossing. Je kunt namelijk ook bij het beantwoorden of aanmaken van een nieuwe mail in het vakje ,,van” klikken en een ander emailadres selecteren wat zich daar uitrolt in het menu.
  De Ipad neemt overigens ook bij het synchroniseren van de ziggo accounts van laptop naar ipad een andere volgorde aan op de ipad. Ook die volgorde is op de ipad naar mijn idee niet te veranderen.
  Ik heb ze wel naar eigen keuze aan kunnen passen door op de ipad alle ziggo accounts weer te verwijderen. Daarna op de laptop ook alle email accounts te verwijderen en ze weer terug zetten op de laptop in omgekeerde volgorde. Daarna een synchronisatie tussen laptop en Ipad doen. Op die manier kreeg ik de ziggo accounts weer op de Ipad en nu wel in de door mij gewende volgorde.
  Nadeel is , dat het erg omslachtig is en:
  1)van de 3 ziggo accounts werden er slechts 2 over gezet tijdens het synchroniseren en de derde heb ik zelf in de ipad ingevoerd.

  2)Op de laptop moet je na deze handelingen nogmaals de (zojuist omgekeerde) ziggo accounts verwijderen en weer in de gewenste volgorde terug zetten.

  Ik heb nooit met apple/Ipad gewerkt voorheen, maar vindt het tot nu toe nog niet echt een vervanging voor mijn vertrouwde Windows XP home laptop uit 2005.

 7. Fred

  Het schijnt niet mogelijk te zijn sommige binnengekomen POP-EMAILS in aparte mappen onder te brengen.Kan ik binnen mijn iPad een koppeling maken naar een eventueel ander ,nog te maken adres,zonder mijn huidige emailleren te moeten wijzigen?

 8. Diana

  Wellicht is dit al eerder besproken, maar ik kan het niet vinden.
  Wij hebben met het gezin meerdere e-mailaccounts, die wij allemaal op de IPad willen laten binnenkomen. Ik heb nu wel een 2e account geïnstalleerd, maar het werkt niet. Kan dit uberhaupt en wat moet ik anders doen dan bij het eerste account?

 9. Elke

  Hallo,

  Hoe kan ik mijn mail op mijn IPhone en iPad zo instellen dat ze op imap staan?

  Groet, elke

Reageer