Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

9 responses to “Verwijderen en verplaatsen van boeken op je iPad”

 1. Sjaak

  Bij mij verschijnt het woord gereed niet na verwijder.
  Wel komt er een pijltje rechts boven aan het boek.
  Klik ik op het boek dan wordt het weer gedownload, te zien aan het balkje.
  Hoogstens komt het boek in een andere collectie te staan.
  Met vr. Groet Sjaak

 2. Louis

  Fijne uitleg, en zo staat het ook in verschillende handleidingen, maar bij mij werkt het niet. Ik heb boeken aangeschaft, gelezen en wil ze nu verwijderen. De aangeschafte boeken staan in de collectie ‘aangeschafte boeken’. En als ik de handleiding volg zoals u hebt aangegeven, selecteer ik alle boeken die ik wil verwijderen. De ene keer blijft het rode veld met de tekst ‘Verwijder’ licht grijs en doet die knop het eenvoudig niet. De andere keer kan ik die knop wel gebruiken, maar dan wordt de selectie alleen opgeheven, en wordt er dus niets verwijderd.

  Wie helpt mij verder, waarvoor bij voorbaat hartelijke dank!

 3. Huub

  je moet bij instellingen op de ipad bij ibooks het vinkje toon alle aankopen weghalen.

 4. Ine Kruse

  Ik kan de boeken niet selecteren,die ik van mijn iPad wil verwijderen. Wel kan ik alles selecteren, maar verwijderen ho maar.
  Ook via de computer, iTunes inschakelen om synchroniseren te stoppen. Het lukt mij niet.
  Alle tips al geprobeerd. Wie kan mij helpen.
  Vriendelijke groet, Ine

 5. Anneke

  @Ine. Hang je ipad aan de pc en open Itunes. Ga dan naar je ipad en bovenaan naar de tab boeken. Waarschijnlijk staan daar alle boeken aangevinkt. Vink uit welke je niet meer wilt hebben. Dan syncen.
  Of maak een map op de pc en zet daar boeken in die je op de ipad wilt hebben.
  Zo nu en dan andere boeken erin zetten en syncen met je ipad via itunes.

 6. Miranda

  Ik heb via itunes boeken op de ipad gezet en de ipad gaf aan dat hij klaar was. Dus de ipad los gekoppeld. Onder de boeken stond nog een balkje dit komt meestal van zelf weer goed, dan haalt hij de boeken binnen. Na meer als een week staan er nog steeds balkjes en kan ik ze niet openen. Ook kan ik mijn boeken niet verwijderen in ibooks. En in itunes bij op deze ipad ziet hij ze ook staan maar ook hier kan ik ze niet verwijderen. Ibooks verwijderen helpt ook niet want als ik deze opnieuw download zitten de boeken er ook nog in die ik niet kan openen. Wat nu?

 7. Anneke

  @miranda. Als de ipad verbonden is met itunes ga dan eens naar de tab Boeken.
  Staan de boeken aangevinkt? Dit moet wel anders komen ze niet op je ipad.
  Wat bedoel je met balkjes? Net als bij een app downloaden?

 8. Frank

  Ik heb hetzelfde probleem, boeken half geladen en niet te verwijderen

Reageer