Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

11 responses to “Zet je oude iPad gegevens over naar nieuwe iPad! (iCloud)”

 1. Jo quaedvlieg

  Hoi, daar ben ik weer, de door jou aangeboden oplossing met betrekking tot het overzetten na een computer crash lukt helaas niet. De muziek heb ik kunnen overzetten m.b.v. Sharepod_3.98 maar mij gaat het om de foto’s. Dit is nogal een groot bestand, 12 gig en dat lukt me niet. Alleen de laatst geimporteerde kan ik overzetten. Op de pc heb ik als besturingssysteem windows 7 home premium.
  Alle andere docs enz. Gaat via icloud.
  Ik hoop dat je iets kunt bedenken.
  Met viendelijke groet,
  Jo Quaedvlieg

 2. Sjeltur

  Wow – dit is een beetje gokken voor mij.
  Via een iMac zou je dan iPhoto kunnen gebruiken.

  MAAR; volgens mij, op mijn werkcomputer met XP werkt het, kun je gewoon via Mijn Computer/My Computer bij de foto’s op je iPad komen en dus naar je computer toeslepen.

 3. Frank van der Arend

  Hallo, kun je me ook vertellen hoe je instellingen tussen een iPhone en iPad kunt syncen. En bij voorkeur vervolgens automatisch na iedere wijziging??

 4. Jo quaedvlieg

  Hoi Sjeltur,
  Schijnbaar leeft mijn nog steeds bestaande probleem bij veel gebruikers, gezien de reacties. Ik blijf het zeer vreemd vinden, dat je niet kunt aangeven of je van ipad/iphone naar pc wilt syncen of van pc. Dat zou voor Apple toch niet zo moeilijk moeten zijn. Ik denk dat heel veel gebruikers erg dankbaar zouden zijn voor zo’n logische verbetering

  Vriendelijke groet,
  Jo Quaedvlieg.

 5. Sjeltur

  Hoi Jo – is jouw probleem met foto’s, via Mijn Computer, niet opgelost?

  En ja – het is iets waar Apple nog behoorlijk kan verbeteren…., MAAR het ‘zo maar toestaan’ van uitwisselen van bestanden tussen PC’s is natuurlijk het grootste bron van Virussen en Spyware. Ik denk dat ze daarom de keuze op hun iCloud hebben gezet. Spelgegevens, tekstbestanden etc. => steeds meer Apps gaan ermee werken en dat zal voor veel mensen een oplossing worden.

  Wel belangrijk, zoals voor foto beheer – zorg dat je meest up-to-date iOS hebt. Want dan kun je plots WEL foto’s deleten die je in de iCloud/stream hebt staan.

  Maar ik blijf nog steeds een zeer tevreden gebruiken en er vallen steeds weer nieuwe dingen te ontdekken!

 6. Jo Quaedvlieg

  Hoi Sjeltur,
  Nee mijn probleem is niet via mijn computer opgeslost. ik heb een kleine duizend foto’s overgezet, die stonden in de ipad map geimporteerd, ik heb daar ook nog een hele serie staan in een mapje ipad foto’s op de ipad, die worden niet gezien. ook de map dia’s (gedigitaliseerde dia’s) worden niet gezien, alles bij elkaar goed voor zo’n 10 gig! Ik heb via oude back ups die ik had liggen nog wat kunnen redden, maar het is zo frustrerend als je de afbeeldingen hebt en je kunt er niet aan om ze te copieëren. Maar ik ben optimist en blijf zoeken, mocht ik een opllossing vinden, dan zal ik die zeker met je delen.
  Ik ben het helemaal met je eens dat je niet zomaar tussen pc’s moet gaan zitten syncen, maar van ipad naar pc zou toch virusvrij moeten zijn, volgens de apple policy.
  Groetjes,
  Jo Quaedvlieg

 7. Rednose

  Hoe plaats je een iCloud backup terug op een bestaand apparaat ? Moet/kan dat via “herstel alle instellingen” ?

 8. Sjeltur

  Yep, naar instellingen, algemeen, Stel opnieuw in.
  Kies vervolgens “Herstel alle instellingen”
  Je komt vervolgens in het beginscherm waar je kunt kiezen op welke manier je de iPad wilt herstellen. Als nieuw, reservekopie terugzetten van iCoud of een reservekopie gemaakt op de computer. Kies voor iCloud. Hierna wordt de reservekopie teruggezet.

 9. Rednose

  Ok, dank je wel voor de bevestiging.

 10. mary

  hoe zet ik spelletjes over van oude ipad naar nieuwe ipad met behoud van scores? ik probeer al de hele dag, bovenstaande ook geprobeerd, maar het werkt niet. ook als nieuw apparaat en via itunes . alle andere dingen zijn wel netjes overgezet.

Reageer