Article written by

Sjeltur Widsick; liefhebber van de iPad, mist in het aanbod van iPad websites "de persoonlijke noot". En daarom begonnen met MijniPad.net! Is altijd op zoek naar tips - nieuwe apps en ideeën; admin(@)mijnipad.net

27 responses to “Zet je oude iPad gegevens over naar nieuwe iPad! [iTunes]”

 1. Jo quaedvlieg

  Ik heb net je stukje gelezen van het overzetten van ipad 2 naar ipad3. Wat ik eigenlijk heel vreemd vindt, is dat er geen mogelijkheid geboden wordt om gegevens die op je ipad of iphone staan, terug te zetten naar itunes, als je b.v. door een pc crash alle gegevens kwijt bent. Ik ben hier nu al weken naar op zoek en ik kan mij niet voorstellenn dat ik de enige ben die dit gebeurt is.
  Met vriendelijke groet,
  Jo Quaedvlieg.

  1. E.Betten

   Ik heb op de een of andere manier perongeluk mij I-pad terug gezet naar fabrieksinstellingen, hij staat nu al dagen te configureren en kan er niets meer mee. Wie kan mij helpen??

 2. Sjeltur

  Je kunt ook dan een reservekopie maken naar je nieuwe/hergeinstalleerde pc.
  Zoals boven beschreven.
  Maar ik ben bang dat je dan muziek etc bedoelt?
  Volgens mij kan dat ook; je koppelt de iPad aan je computer – en zet direct het synchroniseren uit
  OF schuifbalk op je iPad, in ruststand = zie https://mijnipad.net/snel-het-synchroniseren-van-je-ipad-met-itunes-annuleren/
  OF in ‘adresbalk’ van iTunes – op kruisje aan rechterkant drukken om syncen te annuleren.

  En dan kun je je muziek uit de iPad slepen naar je muziekfolder op je computer

  Graag hoor ik nog of je hier wat aan hebt.
  En anders nog graag even specificeren welke gegevens je bedoelt EN of je Windows of Mac hebt.

 3. Ger

  Hey Sjeltur,
  Bedankt….ik ga gelijk aan de slag met de back up!
  Gr
  Gerwin

 4. Frans

  Lukt dit wel? Op de iPad 3 zijn de apps groter/ anders. Dus krijg je niet gelijk allerlei updates voor je kiezen?

 5. Frans

  Is het mogelijk om alleen de contacten, agenda en emailinstellingen te doen? Zou helemaal mooi zijn.

 6. Ger

  En dan nu mijn eerste bericht via “the New Ipad”. Het ging uitstekend met het backuppen. Alles werkt….nu snel infinity blade 2 proberen!

 7. Marieke

  Hallo,
  Ik hoop dat iemand me kan helpen. Heb de iPad 3 vorige week gekocht en probeer nu steeds backup(reservekopie) in iTunes te maken van mijn oude iPad 1. Echter, dit lukt maar niet. Krijg elke keer de melding dat mijn iPad 1 niet kan worden gesynchroniseerd omdat de bestandsnaam ongeldig of te lang is!
  Wie heeft tips voor mij?

  Vr. Groet, Marieke

 8. Carmen

  Als ik de reservekopie van mijn oude ipad 2 overzet naar mijn nieuwe ipad 3, blijven alle behaalde levels in games zoals smurfs village dan behouden??

 9. Wil

  De apps die op mijn iPad 2 stonden en door mij tot pro gekocht zijn, staan wel op m’n nieuwe iPad 3 maar weer in de “free” versie.
  Krijg dan steeds weer de vraag om er pro van te maken (tegen betaling)
  Hebbennhier meer gebruikers last van?

 10. Suzanne

  Zo dadelijk ben ik de trotse bezitter van een eigen ipad 3. Nu gebruik ik die van manlief. Ik wil eigenlijk alleen maar 3 spelletjes overzetten. Kan dat ook of kan je de apps niet afzonderlijk aankiezen? Ik mag op zijn gamecenter account blijven, moet ik dan echt een backup terugzetten of is gamecenter instellen op de nieuwe pad dan voldoende om de gegevens (behaalde scores en levels) terug te halen?

 11. Suzanne

  Oke ik ga het proberen en laat het weten wat er is gelukt. voorlopig wacht ik met smart op de postbode!

 12. Suzanne

  Nieuwe pad ingesteld, gameserver op naam van manlief gezet voor sommige games werkt het die vragen na het ophalen van de app de game centre versie wil gebruiken andere niet, ik ga nu een poging wagen ze via de pc terug te zetten met itunes.

 13. Suzanne

  Ik krijg het afzonderlijk backuppen en terugzeten van backups niet voor elkaar met itunes, het is alles of niets en er zijn heel wat apps, mail, agenda en contacten waar ik niet op zit te wachten. Doe ik iets fout?

 14. Sjeltur

  Zo werkt het eigenlijk wel; alles of niets.
  MAAR je kunt daarna alles wel omzetten naar je eigen…
  Vandaar dat ik zei, dat het waarschijnlijk makkelijker is om de iPad nieuw in te richten, maar ja, misschien heb dan problemen je game center?

  Je kunt nu natuurlijk gewoon email accounts, contact account verwijderen en inrichten naar je eigen…!

 15. Suzanne

  Duidelijk! Ben nu inderdaad de reserve copy aan het terugzetten…
  Speel 1 spel waar ik de levels enorm graag van wil behouden dus hoop dat het op deze manier lukt. Bedankt voor je hulp!

 16. Marjolein

  Heb vanavond reservekopie gemaakt van m’n iPad2 om die daarna over te zetten naar m’n nieuwe iPad3. Allemaal via iTunes. Helaas, bijna al m’n apps zijn weg. Agenda, foto’s, notities, achtergrondfoto en mails zijn wel goed overgekomen maar de meeste van m’n (gelukkig allemaal gratis) apps dus niet. Iemand enig idee wat er fout gegaan kan zijn en of er nog een oplossing is? Alvast bedankt voor het meedenken.

 17. Marjolein

  Ik heb het nog drie keer geprobeerd, maar helaas. Die reservekopie zal wel niet goed in iTunes terecht zijn gekomen. Via de appstore alweer wat apps geïnstalleerd en bij wordfeud was m’n lopende spel gelukkig nog steeds actief. Ik ben trouwens superblij met je site, heb er al heel wat wetenswaardigheden van opgestoken. Bedankt.

 18. Petra en Rob

  Hoi,

  Jaja na veel aan je gevraagt te hebben in het begin van onze iPad ben ik me nu aan het oriënteren op hoe ik alles van mijn iPad overzet straks op een nieuwe .
  We zijn nl van plan om en nieuwe aan te schaffen, nu snap ik dat je dat via iTunes kan doen ook al vind ik dat nog steeds niet echt prettig maar ja.
  Nu heb ik bijv een Ouickoffice app waar een heleboel documenten in staan, neemt de nieuwe iPad deze dan allemaal over als ik die ouickoffice eropnieuw opzet?
  Of moet dat juist anders ….. Kijk foto’s heb ik toch wel veilig staan en films ook op harde schijf en apps kan je terug zetten (hoop ik) want sommige koop ik en dan willen ze dat je ze nog een keer koopt.
  Mij gaat het om mijn documenten en mails en ook het schrijfblok zeg maar.

  Dan heb ik nog een andere vraag sinds kort pakt foto stream geen foto’s meer die ik maak met mijn iPhone 4s erg vreemd al aan en uit gezet die stream enz. Sinds wij een pracht van een kleindochter hebben snap je dat we veel foto’s en filmpjes maken ook al kan je die nooit doormailennnn omdat ze dan te lang zijn.

  Zo weer een hele vraag bak hahaha maar hoop toch op een antwoord
  Groetjes
  Petra en Rob

Reageer